parel

10 Reden Waarom Je Padel Eens Zou Moeten Proberen

Er zijn genoeg redenen waarom we denken dat iedereen Padel een keer zou moeten proberen. Het is leuk, verslavend en een geweldige manier om een betere conditie te krijgen. Dit zijn onze tien redenen waarom.!

1. Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld

Het wordt wereldwijd door tientallen miljoenen gespeeld, en hoewel de eerste Padel club in Marbella werd opgericht heeft de sport zich over de hele wereld verspreid. Als je nu nog begint ben je wel een soort trendsetter.

2. Het is een sociale sport

Padel wordt in dubbels gespeeld, en dat betekent dat het van nature een sociale sport is. Je kunt niet alleen met vrienden spelen, maar individuele spelers matchen vaak met onbekenden op hun club als een eenvoudige manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

3. Beginnen kost niet veel geld.

Om te beginnen hoef je geen duizenden euro’s uit te geven aan nieuwe spullen. Dat gezegd hebbende, je eigen Padel racket en een goed paar Padel schoenen zijn goede startersinvesteringen, en een verscheidenheid van beide vind je in goede online winkels zoals padelxpert.nl

4. De spelregels zijn eenvoudig

Padel combineert de beste elementen van andere racketsporten als tennis, squash en badminton tot een dynamisch spel dat de spelers alert houdt. Je merkt echter dat de regels verrassend eenvoudig zijn, en de meeste spelers hebben het spel al binnen de eerste 20 minuten spelen goed onder de knie.

5. Padel is voor iedereen

Padel is een spel waarvan iedereen kan genieten, ongeacht leeftijd, geslacht of sportief vermogen. Net als bij andere racketsporten als tennis en squash is het niet ongebruikelijk dat zowel jongere als oudere spelers het opnemen tegen meer ervaren spelers.

6. Geen ingewikkeld puntensysteem

De puntentelling bij padel is dezelfde als bij tennis en wedstrijden worden meestal gewonnen door de beste van 3 sets. Zes games zijn nodig om een set te winnen en het paar dat twee sets wint, wint de wedstrijd. Dat betekent minder druk over het bijhouden van ingewikkelde scores en meer tijd om het spel te spelen!

7. Padel kan het hele jaar door gespeeld worden

Het spel wordt evenveel in de winter als in de zomer gespeeld, als de spelers de buitenwedstrijden verruilen voor binnenbanen. Dat betekent dat spelers het hele jaar door, ongeacht het weer, gewoon kunnen spelen.

8. Padel houdt je fit

Kracht, snelheid, behendigheid, lenigheid en uithoudingsvermogen zijn maar een paar van de fysieke eigenschappen die Padel je kan helpen ontwikkelen. Ook je hand-oog coördinatie zal beter worden bij het spelen van padel. 

9. Padel is een stimulans voor de hersenen.

De gezondheidsvoordelen houden niet op bij het fysieke. Padel spelen kan kritisch denken en mentale alertheid verbeteren door verbindingen in de hersenen aan te leggen.

10. Padel is gewoon echt leuk

Het leuk aan padel is dat iedereen kan spelen. Omdat het spel vrij simpele regels hanteert en je het zo intensief kunt maken als je zelf wilt betekent dit wel dat je een spel kunt spelen op jouw gewenste niveau. 

Ook interessant