4 goede redenen om wat meer uit te geven voor je internetabonnement

4 goede redenen om wat meer uit te geven voor je internetabonnement

We leven in dure tijden. Alles is duurder geworden en we voelen het in de portemonnee. Dat noopt tot bezuinigingen. Daar waar er wat vanaf geschaafd kan worden, is dat welkom. Maar moet je ook besparen op je internetverbinding thuis door een goedkoop abonnement te nemen? Dat kan, maar dan moet je internetgebruik dat wel toestaan. We bespreken in dit artikel vier goede redenen om wél wat meer uit te geven voor je internetabonnement. Vergelijk internet abonnementen online om de meest passende voor jou te vinden als je die nog niet hebt.

Je wilt online gamen

Als je graag aan online gaming wilt doen, dan heb je waarschijnlijk een pc die daar navenant voor kan presteren. Maar net zoals dat online gamen veel vergt van een computer, vergt het ook veel van je internetverbinding. Niet alleen haal je veel data binnen, je wilt ook soepel data kunnen verzenden, zodat jouw acties snel vertaald worden in het spel. Je wilt geen haperende spelervaring, want dat is buitengewoon frustrerend. Dus heb je een superstabiele internetverbinding met een hoge download- en uploadsnelheid en een lage latentie (ook wel ‘ping’ genoemd) nodig. Dan kom je dezer dagen eigenlijk uit bij glasvezelinternet, en daar moet je dan wel het geld voor over hebben. Maar ja, je wilt gamen of je wilt niet gamen.

Je gebruikt actief clouddiensten

Werk je regelmatig vanuit huis en maar je daarbij veel gebruik van clouddiensten, bijvoorbeeld omdat je bestanden deelt met collega’s? Dan moet je dus ook vaak bestanden downloaden én uploaden. Op een gegeven moment wordt het dan wel irritant als je altijd maar moet wachten. Met een snellere internetverbinding kun je daar verschil in brengen, maar dan moet je wel een upgrade op je internetabonnement nemen in de vorm van een hogere downloadsnelheid of een nieuwere internettechniek. Stap over op kabelinternet of glasvezelinternet met een hoge snelheid om je wachttijden aanzienlijk te verkorten.

Je gebruikt actief clouddiensten

Je hebt veel internetgebruikers in huis

Een andere goede reden om wat meer geld uit te geven aan je internetabonnement, is als je een relatief groot huishouden hebt met meerdere internetgebruikers. Te veel gebruikers die tegelijkertijd iets vragen van de internetverbinding door bijvoorbeeld te gaan streamen, kunnen voor een haperende, trage verbinding zorgen. Daarom heb je een snelle verbinding met veel bandbreedte nodig als je met meerdere mensen tegelijkertijd het internet wilt kunnen gebruiken. Dan kom je uit bij kabelinternet of glasvezelinternet.

Je hebt veel smart home apparaten

Het is niet ongebruikelijk in deze tijd om thuis steeds meer slimme apparaten te hebben. Denk maar een videodeurbel, een spraakassistent, een slimme thermostaat, slimme rookmelders, slimme sloten en slimme verlichting. Allemaal handige gadgets, maar ze maken we allemaal gebruik van de wifi. Alles bij elkaar kan dat toch nog een flinke belasting voor je internetverbinding vormen, en als die gaat haperen, werken je slimme apparaten ook niet meer naar behoren.

Een goede internetverbinding is simpelweg onmisbaar geworden. We zijn er zo afhankelijk van geworden dat we het meteen merken als hij hapert of ontbreekt, en vaak weten we dan niet meer wat we met onszelf aan moeten. Dat geeft maar aan dat je internetabonnement misschien niet het eerste is waar je op moet willen besparen als je op zoek bent naar manieren om de vaste lasten te drukken.

Ook interessant