a man looking at a suit jacket in a clothing store
Photo by Antoni Shkraba on Pexels.com

Mannen opgelet: zo vind je de kledingstijl die bij jou past!

Het is heel belangrijk om er altijd goed verzorgd uit te zien. Dit is hoe je een eerste indruk maakt. Kleren maken de man. Dat zeggen ze niet voor niets. Ongemerkt let jij ook op hoe de ander zich kleedt. Dat doen we allemaal. We zijn sneller geneigd om op mensen af te stappen die er goed verzorgd uitzien, dan iemand waarbij de uitstraling nog wel wat te wensen over laat.

Er goed verzorgd uitzien is één ding. Maar hoe zorg je er voor dat je je ook prettig voelt in je outfit? Dat is best lastig. Veel mannen kleden zich zoals ze denken te moeten doen, maar duiken niet dieper in het onderzoeken van hun eigen kledingstijl. Ben je dus op zoek naar nieuwe kleding? En ben je nu al meerdere keren bij Schulte Herenmode wezen kijken, maar kom je er gewoon niet uit? Geen probleem. Met behulp van de volgende tips, vind jij eenvoudig de kledingstijl die bij jou past.

Let op je lichaamsbouw

Gelukkig zijn alle mensen anders. Anders zou de wereld er wel heel saai uitzien. Dit betekent echter ook dat we allemaal andere wensen op het gebied van kleding hebben. Zeker omdat ook onze lichaamsbouw sterk kan verschillen. Misschien ben je erg dun en zit kleding dan direct te losjes of ben je juist erg gespierd en is het daardoor lastig om een passend kledingstuk te vinden.

Er zijn tal van manieren waarop je juist jouw lichaamsbouw kunt complimenteren. Maar dit is vaak wel even een zoektocht. Het fijne is dat kleding steeds vaker in alle soorten en maten verkrijgbaar is. Er zijn nu zelfs Hugo Boss grote maten kleding verkrijgbaar. Dat toont dat we steeds minder proberen om ons te passen naar de kleding, maar willen dat de kleding bij ons past. Een goede verandering.

Heb je twijfels over welke kleding bij jouw lichaamsbouw past? Vraag dan gerust om advies in de winkel. Twijfel je over de maat als je online wilt shoppen? Meet dan je lichaam op. Met behulp van een maattabel, vind je nu eenvoudig de juiste maat.

Investeer in goede basics

Er zijn van die kledingstukken die eigenlijk altijd van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een fijn zwart of wit T-shirt, een goede spijkerbroek of een stoere leren jas. Van die kledingstukken waar je best wel wat extra in mag investeren. Dit zijn namelijk ook de kledingstukken die het meest gedragen worden en op allerlei verschillende manieren gecombineerd kunnen worden. Door voor wat duurdere basics te kiezen, heb je hier ook jaren plezier van en maak je elke outfit compleet.

Wees zelfverzekerd

Weet je van jezelf dat je een hele andere kledingstijl hebt dan de buurman, je broer of je vrienden? En durf je hier daarom niet echt aan toe te geven? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Uiteindelijk gaat het niet om de keuzes die je maakt, maar om wat jij ervan vindt. Je hoeft niet mee te gaan met elke rage. Het is veel aantrekkelijker om je eigen stijl te ontdekken en deze kleding vol zelfvertrouwen te dragen. 

Ook interessant