Ouderschap op reis: een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland

Als je vertelt dat je met kinderen op reis wilt gaan naar Australië, dan krijg je beslist vreemde blikken en vragen of je wel zeker weet dat je dit wilt. Weet je wel waar je aan begint en wordt dat wel leuk? En deze opmerkingen krijg je meestal van mensen die dit zelf helemaal niet hebben gedaan. Terwijl zo’n familiereis een geweldige ervaring is voor jezelf en voor je kinderen. Reizen is een manier om jezelf te verrijken en dit is een geweldig cadeau om mee te geven aan je kinderen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het ervaren van en leren over nieuwe culturen, plekken en levensstijlen. Laat je dus vooral niet gek maken en maak een leuke familiereis door Nieuw-Zeeland. Hier krijg je echt geen spijt van. 

De voordelen van een familiereis

Thuis zijn we vaak zo gewend aan onze routines en drukke levens dat we eigenlijk te weinig tijd met onze familie doorbrengen. We gaan van werk of school, naar de sportschool, naar het voetbalveld en voor je het weet is de dag alweer voorbij. Natuurlijk heeft iedereen ook zijn eigen sociale leven en hobby’s, maar het is ook heel belangrijk en leuk om samen met het gezin tijd te spenderen. Een vakantie Australië is de perfecte manier om even wat tijd te investeren in je gezin. En dat combineer je dan met een onvergetelijke ervaring die jullie voor altijd zullen delen. Daarbij is het voor kinderen ook heel erg goed om de wereld te verkennen en nieuwe culturen te ervaren. 

Hoe maak je van jouw familiereis een succes? 

Voordat je op reis gaat, maak je meestal een planning in welke vorm dan ook. Als je met kinderen op reis gaat, is het maken van een planning ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk een vakantie die voor iedereen leuk is, waarbij je activiteiten plant die iedereen leuk vindt en waar jullie samen van kunnen genieten. Met jonge kinderen is het ook belangrijk om genoeg rustmomenten in te plannen. Zo’n reis kan best intensief zijn, zeker als je meerdere plekken gaat bezoeken. Door ook af en toe een dagje te plannen om lekker te niksen of gewoon even aan het strand te gaan liggen, waarbij de kinderen hun ding kunnen doen, zorg je dat iedereen lekker uitgerust en blij weer verder kan met de reis. En onthoud ook dat rust voor jezelf ook belangrijk is. Het allerbelangrijkste is natuurlijk om te genieten. Leef in het moment en maak het mooiste van zo’n bijzondere ervaring. 

Ook interessant