Bellen op reis Esim of Sim only

Bellen op reis: Esim of Sim only?

De zomer komt er weer aan! Dat betekent dat we allemaal weer lekker een reisje aan het plannen zijn. Hoewel het heerlijk is om in de vakantie even helemaal off the radar te zijn, is het wel fijn om te kunnen internetten en bellen. Voor contact met het thuisfront, maar ook om de nodige reserveringen te maken. Bellen in het buitenland is niet altijd vanzelfsprekend. Kies voor een goedkope sim only of voor eSim. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is Sim only?

Veel mensen kopen een telefoon met abonnement. Ze betalen dan hun maandelijkse belkosten en internetkosten én betalen daarbij een deel van hun telefoon af. Met een sim only koop je enkel een simkaart met nummer, die je gewoon in een telefoon kunt stoppen. Als je binnen de EU op reis gaat kun je gewoon met hetzelfde nummer blijven bellen en volstaat dezelfde Sim only als in Nederland. Ga op zoek naar een fijne sim only aanbieding om goedkoop te kunnen bellen.

Wat is eSim?

Een eSim is een digitale simkaart die je niet in je telefoon hoeft te stoppen. Hierbij heb je alleen een ingebouwde esim in je telefoon nodig. Wanneer je buiten de EU op reis gaat, heb je een eSim nodig.

De voordelen van Sim only

Sim Only kent veel voordelen ten opzichte van een gewoon telefoonabonnement. Het is namelijk een stuk goedkoper en lekker flexibel. Wanneer je met je Sim only een nieuwe telefoon aan wilt schaffen, kun je gewoon hetzelfde nummer behouden. Bovendien krijg je met een Sim only geen BKR-registratie, waardoor je in de toekomst ook niet in de problemen kunt komen met het aanvragen van een lening of hypotheek. Wanneer je buiten de EU op reis gaat, kun je echter geen gebruik maken van Sim Only.

De voordelen van eSim

Buiten de EU zul je dus echt gebruik moeten maken van eSim. Maak je daar niet al te veel zorgen over, want vaak staan er mensen op het vliegveld die je daarbij kunnen helpen. De eSim zit ingebouwd in je telefoon en doet hetzelfde als de simkaart: namelijk verbinding zoeken om te kunnen bellen en internetten, maar werkt wereldwijd. Ook met een eSim kun je gewoon hetzelfde nummer behouden. Wanneer je terugkomt van vakantie kun je de eSim behouden, maar je kunt er ook voor kiezen om weer terug te schakelen naar je normale simkaart.

Ook interessant