Meer bagage dan je auto aankan? Zo ga je toch relaxed op vakantie

Last Updated on: 25th augustus 2022, 01:47 pm

Ga je met de auto op vakantie? Dan doe je dat waarschijnlijk om verschillende redenen. Ten eerste is een autovakantie vaak goedkoper dan een vliegvakantie. Bovendien liggen veel bestemmingen in Europa op rij-afstand. Ook vinden we het fijn om zelf de vrijheid te hebben over onze vertrek-en-aankomsttijden, en vinden we het lekker om niet in de rij te hoeven staan op het vliegveld, of met honderden anderen in een vliegtuig te zitten. Tenslotte is het ook prettig dat je met de auto een stuk meer bagage mee kan nemen dan in het vliegtuig, al is dat natuurlijk alleen het geval als je auto groot genoeg is.

Moet het allemaal mee?

Inpakken voor een vliegvakantie doen de meeste mensen vrij strak: we weten allemaal dat de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen erg beperkt is. We nemen alleen mee wat écht noodzakelijk is, en redden het eenmaal op onze vakantiebestemming meestal prima met dat ene paar schoenen en die slechts twee bikini’s.

Gaan we echter met de auto op vakantie, dan ligt dat anders. Dan zijn er opeens veel meer dingen die we mee willen nemen. Ja, dat ene paar schoenen zou genoeg moeten zijn, maar nu we toch met de auto gaan kunnen die andere drie ook wel mee, toch? En oh, fijn, onze eigen ventilator kan ook mee, net als wat boodschappen, extra handdoeken en wat spelletjes. Voor je het weet is de hoeveelheid bagage die je mee wilt nemen enorm geworden, en lijkt het erop dat dit nooit in je auto gaat passen.

Een nieuwe auto kopen is niet nodig

En nu? Nieuwe auto kopen dan maar? Of een deel van de zo zorgvuldig uitgezochte bagage toch maar thuislaten?

Dat is allebei een optie, maar misschien niet de meest handige of populaire. Is de auto normaal gesproken groot genoeg, maar biedt hij alleen te weinig bagageruimte bij vakanties, dan is er een andere optie die veel handiger is: een grotere auto huren. Dat klinkt een beetje raar, waarom zou je een auto willen huren als je er zelf eentje hebt, maar het kan in dit soort situaties echt een uitkomst zijn. Lang niet iedere auto is berekend op een lange rit met het hele gezin plus de nodige bagage, dus tijdelijk op zoek gaan naar een exemplaar dat daar beter geschikt voor is, is helemaal zo raar niet.

Groot gezin en/of echt heel veel bagage? Dan kan een busje huren een nog betere keuze zijn. Op die manier weet je ook dan dat iedereen comfortabel kan zitten, en er echt niet gepropt hoeft te worden om alle bagage mee te nemen. Dat maakt de start van de vakantie wel zo relaxed!

Ook interessant