3x leuke bezienswaardigheden in Boedapest

Als je dit artikel hebt aangeklikt, staat er misschien wel een trip met de trein naar Boedapest op de planning. De hoofdstad van Hongarije is een leuke plek voor een toffe trip. De stad heeft een mooie culturele geschiedenis. De Turken, Slowaken, Oostenrijkers, Duitsers, Russen en Mongolen waren allemaal verzot op de stad, daarom wordt Boedapest gekenmerkt door een brede cultuur. Overdag kun je ontspannen en meer ontdekken over de historie van de stad door middel van de architectuur en bezienswaardigheden. In de avond kun je genieten van het bruisende nachtleven. Als je graag wilt weten welke bezienswaardigheden je kunt bezoeken, heb je het juiste artikel aangeklikt. In dit artikel lees je informatie over drie mooie bezienswaardigheden. 

Ontdek de badhuizen-cultuur

De badhuizen-cultuur in Boedapest is erg speciaal. Daarom is het een aanrader om een thermisch bad op te zoeken tijdens je citytrip. Boedapest is voorzien van 31 thermische baden. Er zijn niet zoveel baden zonder een reden: het oude Romeinse Rijk maakte al gebruik van de thermische baden. Ze werden destijds als ontmoetingsplaats gebruikt. Vandaag de dag worden de verwarmde baden nog steeds druk bezocht. Het populairste bad is Széchenyi. Wees er wel op behoed dat de recensies erg wisselend zijn. Bekijk dus goed welk bad jij wil bezoeken.

Scoor je nieuwe vintage-favorieten

Vintage is weer helemaal in. Als jij die stijl ook tof vindt, raden we je aan om een bezoekje aan de vintage markt te brengen. Van vrijdag tot en met zondag kun je op deze markt terecht voor vintage items. Op vrijdag staat de markt gevuld met leuke kraampjes die vintage sieraden en interieuritems verkopen. Zaterdags kun je er terecht voor kleding. En op zondagen wordt de ruimte beschikbaar gesteld voor kunst en design. De markt is uiteraard ook voorzien van eet- en drinkgelegenheden. Als je fan bent van vintage is deze markt een must see.  

Ga naar de Grote Markthal

Als je een stukje van de Hongaarse cultuur wil proeven, hoort de Grote Markthal op jouw lijstje thuis. Deze markt is overdekt, dus te bezoeken onder alle weersomstandigheden. Het gebouw dat is ontworpen door Samu Pecz, is voorzien van hoge plafonds met een industriële uitstraling. Deze markt is ideaal voor het aanschaffen van typisch Hongaarse producten. Denk dan bijvoorbeeld aan ingrediënten voor de lekkerste Hongaarse recepten. Als je het leuk vindt om een beetje naar mensen te kijken, ben je hier ook aan het juiste adres. Onze tip is om de markt vooral in de (na)middag te bezoeken. Het is er vaak erg druk in de ochtend!

Ook interessant