De meest gewenste verzekeringen om af te sluiten voor een gezin

Last Updated on: 29th augustus 2022, 10:32 am

Als je een gezin hebt, is het belangrijk om je te verzekeren tegen potentiële risico’s. Als je niet verzekerd bent, kan een ongeluk of een andere situatie je in financiële problemen brengen. Daarom is het verstandig om een aantal verschillende verzekeringen af te sluiten om je gezin tegen financiële problemen te beschermen.

Autoverzekering

Een autoverzekering is een verzekering die je auto beschermt tegen o.a. schade. Als er schade wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeluk of een storm, wordt de schade door de verzekering vergoed. Worden er goederen uit de auto gestolen en heb je een WA beperkt casco of all risk verzekering dan worden deze vergoed door de autoverzekering. Dit is bij enkel een WA-dekking niet het geval. Iedere auto die rondrijdt dient verzekert te zijn. Rijd je rond zonder verzekering dan ben je strafbaar.

Woonverzekering

Een woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en een opstalverzekering. Hiermee verzeker je dus alles wat aan de woning vastzit, zo ook je leidingen en dakpannen. Ook de schuur en garage (en eventuele andere bijgebouwen) zijn meeverzekerd. Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen die in je woning staan, zoals bijvoorbeeld meubels en elektronische apparatuur. Ook kunst en sieraden vallen hieronder. Met een woonverzekering verzeker je dus zowel je woning als de bezittingen die erin staan.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je beschermt tegen de kosten die je moet maken als je iemand anders schade toebrengt. Als je bijvoorbeeld iemand anders per ongeluk verwondt of iets van iemand anders kapotmaakt, worden de kosten vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering.

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is een verzekering die je helpt om de kosten van zorg te betalen. Als je ziek wordt of gewond raakt, worden de kosten van de dokter, het ziekenhuis en andere zorgverleners vergoed door de zorgverzekering. Een basisverzekering is in Nederland altijd verplicht. Aanvullende verzekeringen zijn een eigen keuze.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van je uitvaart vergoedt. Als je overlijdt, worden de kosten van de begrafenis of de crematie vergoed door de uitvaartverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die je helpt met de kosten van juridische hulp. Als je een juridisch probleem hebt, bijvoorbeeld een geschil met je buren, worden de kosten van een advocaat vergoed door de rechtsbijstandverzekering.

Ook interessant