Wat is de grootste supermarkt in Duitsland

Wat is de grootste supermarkt in Duitsland?

Veel Nederlanders kiezen ervoor om in Duitsland boodschappen te doen. In Duitsland heb je wel wat dezelfde winkels die wij hebben, maar de meeste winkels hebben wij niet in Nederland. We kennen allemaal de ALDI en de Lidl, maar bijvoorbeeld de Kaufland is echt Duits.

Hierdoor is het ook interessant om als Nederland een keer boodschappen te doen in Duitsland. Maar wat is dan eigenlijk de grootste supermarkt in Duitsland? Er zijn namelijk zoveel verschillende supermarkten in Duitsland dat je niet weet welke de grootste is. Wij leggen je hier precies uit welke supermarkt het grootste is en waar je nog meer heen kunt om te winkelen.

Grote supermarkten in Duitsland

Supermarkten in Duitsland zijn over het algemeen al een stuk groter dan de supermarkten die we in Nederland hebben. Dit komt door het feit dat de grote supermarkten vaak buitenaf zitten en niet in het stadsgebied in Duitsland. Hier kiezen ze bewust voor, omdat ze dan veel meer vierkante meter hebben waar je gebruik van kunnen maken.

De grote supermarkten in Duitsland zijn ideaal om veel boodschappen te kunnen doen. Hieronder vind je daarom de top 3 van grootste supermarkten van Duitsland. Het voordeel is dat deze supermarkten vaak erg dicht bij de grens liggen, waardoor je er binnen enkele minuten bent.

Uit recent onderzoek blijkt dat boodschappen doen in België vaak niet goedkoper is, maar in Duitsland is de supermarkt vaak wel veel goedkoper. Zo zijn bijvoorbeeld 50% aanbiedingen met bier ook nog toegestaan.

Vergeet ook niet om even langs de drogist, zoals de DM te rijden, want drogisterij artikelen zijn soms wel meer dan de helft goedkoper dan in Nederland.

Let er wel op dat je de plastic flessen en verpakkingen weer in Duitsland moet inleveren omdat statiegeld artikelen niet worden geaccepteerd in Nederland.

Nummer 1: De EDEKA

De eerste supermarkt is de EDEKA. Dit is een ontzettend grote supermarkt met een hele hoop verschillende ketens. Dit is waarschijnlijk één van de Duitse supermarkten die je als eerste tegenkomt als je in Duitsland boodschappen wilt doen. In totaal heeft de EDEKA bijna 9500 winkels in Duitsland.

De EDEKA staat voor Einkaufszentrale der Kolonialwarenhändle. Je kunt er zeer goed je boodschappen doen. Natuurlijk kun je er gewoon je groente en je fruit halen, maar ze hebben vaak nog een veel ruimer aanbod dan dat. Hierdoor hoef je eigenlijk alleen maar naar één winkel om je boodschappen te doen.

Nummer 2: De REWE

De nummer 2 op deze rij is natuurlijk niet te missen: De Rewe heeft meer dan 3300 winkels waardoor ze ook erg groot zijn. Dit is ook een erg geliefde winkel onder de Nederlanders, maar ook onder de Duitsers zelf. Na de EDEKA is de REWE zeker weten de grootste supermarkt van heel Duitsland.

Uiteraard heeft REWE ook een ruim aanbod aan verschillende boodschappen die je nodig hebt om je weken rond te komen. De REWE is ook vlak aan de grens te vinden, waardoor je de REWE als Nederlander eenvoudig kunt bezoeken als je dit graag wilt.

Nummer 3: De Kaufland

Uiteraard is de EDEKA niet de enige grote supermarkt in Duitsland. Je hebt ook de Kaufland die ontzettend groot is. Ook deze winkel heeft verschillende ketens vlak bij de grens liggen, waardoor vele Nederlanders met enige regelmaat in een Kaufland te vinden zijn.

Kaufland heeft meer dan 1500 winkels in verschillende landen. Dit is dus geen supermarkt die je echt alleen in Duitsland kunt vinden. Kaufland valt onder hetzelfde moederbedrijf als de Lidl, waardoor het assortiment met sommige dingen overeen kan komen. De Kaufland heeft wel een veel ruimer aanbod dan dat de Lidl heeft.

Je vindt enkele grote Kaufland supermarkten net over de grens bij Nijmegen in Kleef. Er zitten zelfs twee hele grote filialen vlak naast elkaar. Waarschijnlijk is dit nodig omdat er veel Nederlanders daar boodschappen komen doen.

De grootste supermarkt in Duitsland: Een voordeel voor Nederlanders

Natuurlijk zijn er dagelijks al heel wat Nederlanders die naar Duitsland toe gaan om daar eens even hun boodschappen te doen. Er zitten verschillende voordelen aan het feit dat jij je boodschappen in Duitsland kunt halen. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de voordelen die er zijn:

  • De boodschappen zijn goedkoper
  • Het assortiment van alle supermarkten is een heel stuk ruimer dan in Nederland
  • Je kunt er een leuk uitje van maken

Uiteraard zijn er ook Nederlanders die veel liever in hun eigen land boodschappen doen. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar je kunt hierdoor wel een kans mislopen.

De grootste Duitse supermarkt in combinatie met een bakkerij

De grootste Duitse supermarkten kun je vaak in combinatie met een bakkerij tegenkomen. Als je bijvoorbeeld net over de grens bij een Kaufland gaat kijken, is de kans groot dat er een bakkerij tegenover of naast de Kaufland zit. Dit is een heel stuk gebruikelijker dan in Nederland.

Vaak zit de bakkerij ook nog eens in hetzelfde pand als de supermarkt, zodat jij na het boodschappen doen direct even langs de bakker kan. In Nederland moet je vaak een bakker apart opzoeken, waardoor je weer wat tijd kwijt bent. Verder is de bakker in Duitsland niet zo duur als de bakkers in Nederland.

Is boodschappen doen in Duitsland echt goedkoper?

De grootste supermarkt van Duitsland kan misschien leuk zijn, maar is het echt goedkoper om in Duitsland boodschappen te doen? Het is inderdaad goedkoper om je boodschappen in Duitsland te doen. Zo is bijvoorbeeld alleen de BTW al een heel stuk lager in Duitsland dan dat het in Nederland is.

Daarnaast is de concurrentie in Duitsland veel hoger dan in Nederland. Hierdoor houden ze prijzen lager. Ook hebben ze in Duitsland eigenlijk nooit aanbiedingen, waardoor ze de prijzen makkelijker lager kunnen houden. In Nederland zijn we echt fan van aanbiedingen, waardoor je als iets niet in de aanbieding is, veel meer moet betalen voor hetzelfde product.

Ook interessant