Dit is het duurste huis van Nederland

Dit is het duurste huis van Nederland [TOP 5]

Je zou denken dat het duurste huis van Nederland in Wassenaar, Amsterdam, Blaricum of Aardenhout staat. Hier staan ook dure optrekjes. Hier staat echter niet het duurste huis van ons land. Het duurste huis staat in Eindhoven. Het is een heel landgoed. Het landgoed van de overleden Frits Philips. Het is een landgoed ter waarde van 50 miljoen euro. Er is volop luxe en volop rust in de bossen van Eindhoven. Het ligt net bij de Herdgang. PSV traint hier ook vaak. Het Philips Estate is hoe de makelaar het noemt. Het heet echter Landgoed de Wielewaal.

Geschiedenis

Het landgoed is in 1934 aangelegd. Heer Philips woonde er tot 2005. Het is een zeer goed gerenoveerde villa. In 2007 heeft alles nog een beurt gehad. Naast de grote villa zijn er nog vier kleine woningen in de bossen. De hoofdwoning is in Engelse stijl en heeft een woonoppervlakte van 2600 vierkante meter. Er is voldoende plek voor tien slaapkamers en volop badkamers.

Bentley bij de aankoop

Het is een frappant detail dat er een Bentley bij de aankoop in zit. In de kelder stond tijdens het wijnproeven een Bentley. De Bentley is niet meer te verwijderen en zit daarom bij de prijs in. Het estate ligt op slechts een paar minuten rijden vanaf het centrum. Het landgoed is echter 150 hectare groot en daar kun je jezelf dus goed vermaken. Het is mooi om te genieten van het gebouw en het landgoed.

50 miljoen euro

De makelaar wil de exacte prijs niet noemen. Bij een huis of landgoed van deze waarde gaat koop en verkoop altijd op ‘Prijs op aanvraag’. Echter voor vijftig miljoen zijn er wel mogelijkheden. Het landgoed staat al meerdere jaren te koop. Gezien de vraagprijs is dat natuurlijk niet gek. Vele media spraken over 35 miljoen euro. De makelaar geeft aan dat het te weinig is. Het duurste huis op Funda is trouwens 17 miljoen euro waard. De 50 miljoen euro lijkt veel. Wanneer je echter weet, dat vliegveld Eindhoven in de buurt ligt en mogelijk wil uitbreiden dan is het een kans. Een kans om de grond duur te verkopen aan het vliegveld. Het vliegveld heeft immers geen andere opties.

Top 5 duurste huizen in Nederland

Geen 50 miljoen tot je beschikking? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg andere belachelijk dure huizen die je voor een paar miljoen minder op de kop kan tikken. Het landgoed Koningshof ligt in Overveen. Een landgoed dat zo uit een sprookje had kunnen komen. Het is aangelegd in 1906 en heeft maar liefst 1.352 vierkante meter woonoppervlak. Met de tuin erbij komt het geheel op 5.800 vierkante meter. Genoeg ruimte in ieder geval! Dit droomhuis kost €7.860.000, mocht je erover nadenken te gaan kopen.

Noordereinde te ’S-Graveland

In de buurt van Amsterdam, maar in een ietwat rustigere omgeving dan de hoofdstad, ligt een enorm huis op een perceel van ruim 17.000 vierkante meter. Het huis ziet eruit alsof het een van de optrekjes van de koninklijke familie is, zo veel adellijke uitstraling heeft dit mooie huis. Het kost je 8 miljoen om eigenaar te worden van dit prachtige huis. Je geniet dan van rust en ruimte, aangezien het onderdeel is van een natuurgebied.

Antwerpseweg in Goirle

Ook dit paleisje ligt verstopt in de natuurgebieden. Heerlijk voor als je lekker tot rust wil komen in je eigen kasteeltje. Het landgoed is geleden in de buurt van Turnhout en omvat een kasteel-villa en een heuse slotgracht. Een kenmerkelijk element voor dit prachtige huis. Ook ligt er een manege aan het terrein met zo’n dertig paardenstallen, is en een tweede villa en zijn er personeelswoningen. Alles bij elkaar kost dit €9.750.000, maar dan heb je ook wat.

Amsterdams grachtenpand

Aan de grachtengordel van onze hoofdstad bevinden zich meerdere mooie huizen, maar sommige panden zijn simpelweg mooier dan anderen. Een klassiek pand aan de Herengracht in Amsterdam is sinds een paar weken beschikbaar voor iedereen die lekker aan het water wil wonen en €14.000.000 tot zijn beschikking heeft. Het pand komt uit 1906, heeft achttien kamers en beschikt over 1.032 vierkante meter woonoppervlak. Van de achttien kamers zijn er tien om in te slapen, verdeeld over vijf woonlagen. Een heerlijk Amsterdams grachtenpand, nog een mooie boot voor de deur en het plaatje is compleet.

Bentveldsweg in Aerdenhout

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door funda (@funda.nl)

Aan de Bentveldsweg ligt een prachtig huis. Verscholen tussen de bomen gaat dit landgoed verder en zien we verschillende faciliteiten en gebouwen die dit landgoed bijna tot een dorp verheven. Het landgoed heeft zelfs twee ingangen met twee riante toegangspoorten. Deze maken duidelijk weergeven dat het hier gaat om een monumentaal niveau gaat. Aan privacy heb je hier genoeg, je zou zelfs eerder verdwaald raken in het landgoed. Deze woning sluit het rijtje af met een waarde van €15.750.000.

Geen van deze prachtige en extreem dure huizen kan dus op tegen de 50 miljoen van het Philips Estate. Frits Philips heeft er dan ook erg zijn best op gedaan om het landgoed op en top in te richten en ook te renoveren. Neem nog eens een kijkje in de enorme achtertuin, die ook monumentale bomen, rododendrons, vijvers, en rijke flora en fauna allemaal in zijn bezit heeft. De vijf woningen op het landgoed heeft in totaal veertig kamers waar je te kust en te keur kan. Ben jij degene die door ‘Prijs op aanvraag’ erachter gaat komen wat dit pareltje nou precies kost?

Ook interessant