5 Meest bijzondere kerstbomen aller tijden

Last Updated on: 11th augustus 2020, 04:42 pm

We halen elk jaar wel zo’n mooie groene spar is huis, maar dat is eigenlijk al wat gewoontjes geworden. Waar vind je nou de meest bijzondere kerstbomen aller tijden?

Symbolische betekenis

We nemen ieder jaar weer de moeite om een kerstboom in huis te halen en ook als we ergens heen gaan vinden we het altijd leuk om een mooi opgetuigde kerstboom te zien stralen. Wat is eigenlijk de betekenis achter de kerstboom die we zo graag zien? Een kerstboom is een spar of een naaldboom die elk jaar rond kerst versierd wordt met kerstballen en lampjes. In de zestiende eeuw werden naaldbomen pas echt als kerstversiering gebruikt, toen Luther verklaarde dat de kerstboom symbool stond voor de geboorte van Jezus Christus.

1. The big tree bij Rockefeller Centre

Natuurlijk is een van de vijf meeste bijzondere kerstbomen aller tijde, de iconische grote boom in New York City. Elk jaar wordt deze boom op een grootste wijze verlicht. Het is een heus spektakel om een keer bij te zijn. Deze grote kerstboom is namelijk de meest bekende over de hele wereld. Je vindt deze kerstboom te midden van New York voor het winkelcentrum van Rockefeller op Firft Avenue. Het verlichten van de 45.000 gekleurde led lampjes in de kerstboom gaat altijd gepaard met live muziek en tienduizenden mensen. Je bent dus niet de enige die deze boom in volle glorie wil zien. Op de top van de gigantische den straalt al jarenlang de bekende Swarovski-ster met een doorsnede van 3 meter en een gewicht van 250 kg.

2. Lagoa Rodrigo de freitas

Deze onvergetelijke boom staat rond kerst in Rio de Janeiro. De Braziliaanse hoofdstad doet het echter niet gewoon met mooie lampjes. Deze enorme kunstboom is 85 meter hoog, weegt rond de 542 ton en is voorzien van 3,1 miljoen lichtjes, 2150 lichteffecten en 120.000 meter lichtkabels. Wat er nog meer bijzonder is aan deze boom? Hij staat niet ergens op een mooie kerstmarkt. Hij drijft tijdens de kerstdagen op het water! Om dit enorme spektakel voor elkaar te krijgen, werken er 1200 mensen aan dit project.

3. Alternatieve kerstboom

Veel mensen halen nu ook graag zelf een andere kerstboom in huis dan een standaard Nordmann kerstboom. De kunstkerstbomen winnen ook weer terrein op de echte sparren, maar ook de echte alternatieve en met name creatieve kerstbomen doen dit jaar een gooi op de nummer 1 positie. Website zoals https://houtenkerstboom.com/ doet dit al goed. Zij bieden verschillende soorten houten kerstbomen aan. Je zet zo’n houten kerstboom gewoon gezellig in je woonkamer en je kan deze ook versieren met je eigen kerstballen en kerstversiering.

Mensen houden steeds meer rekening met het milieu en willen minder graag een verse spar aanschaffen voor een paar weken. Een houten kerstboom of een kunstkerstboom koop je echt voor een langere periode. Het is de bedoeling dat deze in ieder geval wel tien jaar meegaan. Het leuke aan de houten kerstboom is dat je deze ook het hele jaar kan laten staan. Zonder de kerstversiering ziet het er uit als een kunstobject die mooi staat en een moderne look aan je woonkamer geeft. Met Pasen kan je de boom leuk versieren als Paasboom, met Valentijnsdag als een liefdesboom of met Halloween als spookboom. Je kan er alles mee doen wat jij wil, maar de houten kerstboom beperkt zich niet alleen tot de kerstdagen.

4. Galeries Lafayette Hausman

Ook in de Galaries Lafayette wordt flink uitgepakt rond de kerstdagen. De Parijzenaren willen natuurlijk niet onderdoen voor andere steden en hebben rond de feestdagen ook een flinke kerstboom in het warenhuis. Deze kerstboom is bijzonder om de manier waarop hij eruit ziet. Het is namelijk ook geen gewone kerstboom. Deze pracht en praalboom straalt elk jaar weer in verschillende kleuren. Het afgelopen jaar was het niet een wirwar van verschillende kleuren, maar een harmonie van goud en zilver. Daarbij komt ook nog eens dat de glazen koepel van het winkelcentrum de lichtjes prachtig reflecteert en een extra dimensie geeft aan het versierde geheel.

Deze boom is echt iets om een keer te zien en natuurlijk kan je dan gelijk de kerstcadeautjes uit het winkelcentrum halen. Het is nooit helemaal duidelijk geworden hoe groot deze kerstboom nou precies is. Sommigen zeggen 25 meter, sommigen tellen de vier etages van het winkelcentrum die de boom wel bedekt. Hij is in ieder geval groot en zeker een bezienswaardigheid als je met de feestdagen in Parijs bent.

5. Duurste kerstboom ter wereld

Een andere bijzondere kerstboom is niet de grootste of breedste, maar de duurste kerstboom ter wereld. Deze kerstboom heeft afgelopen kerst in Abu Dhabi gestaan en kostte maar liefst 8,3 miljoen euro. Hoewel Abu Dhabi officieel een moslimland is, licht toch ieder jaar de kerstverlichting op en wordt alles versierd. Dat doen ze met name voor de toeristen, maar dit jaar kwam deze luxueuze kerstboom daar bovenop.

Het Emirates Palace hotel had de kerstboom behangen met goud, diamanten, robijnen en andere kostbare stenen. In een later statement liet het hotel weten dat ze spijt hadden van deze keuze om deze luxe kerstboom in de lobby te plaatsen. Ze hebben spijt van het ‘forceren van de kersttraditie’. De hotellobby zou alleen dienen als de plaats om de kerstboom te tonen. Volgens diezelfde verklaring past deze kerstboom ook helemaal niet bij de professionaliteit van het hotel en willen ze dat ook niet uitstralen. In dezelfde lobby staat ook een automaat waaruit je staven goud kan halen, zoals wij Snickers uit een snoepautomaat halen. Het is maar net wat je wil geloven. Bewonderenswaardig was de boom in ieder geval wel.

Ook interessant