De 10 duurste Pokémon-kaarten ter wereld en wat ze waard zijn

De 10 duurste Pokémon-kaarten ter wereld en wat ze waard zijn

Wat in 1996 begon met kleurrijke en vermakelijke videospellen, groeide uit tot een enorme internationale hype die tot op de dag van vandaag voortduurt. Veel mensen zullen zich zeker herinneren dat ze het rijk van Pokémon op hun spelcomputer of Gameboy hebben verkend, speelkaarten hebben verzameld en de bijbehorende serie hebben bekeken. De fantasiewezens zijn niet meer weg te denken uit een hele generatie, maar ze vonden ook al snel fans onder volwassenen en zelfs de allerkleinsten zijn gefascineerd door de wereld van Pikachu, Glurak en co.

En na de enorme opleving die Pokémon Go teweeg heeft gebracht, is de hype weer helemaal terug. Het is geen wonder dat de populaire speelkaarten nu veel worden verhandeld en dat de zeldzaamste kaarten tienduizenden euro’s en meer waard zijn. Maar wat maakt deze verzamelobjecten zo speciaal en welke zijn het meest waardevol? Hier is de top 10 van de meest gewilde en duurste Pokémon-kaarten ter wereld.

10e Summer Battle Road Mew Victory Orb Trophy (1999) PSA Grade 10

Summer Battle Road Mew Victory Orb Trophy

Er zijn maar een paar trainerskaarten met een hoge marktwaarde. Mew Victory Orb Trophy is er daar één van. Deze werd uitgereikt aan toernooideelnemers in de 1998 Summer Battle Road-competitie, exclusief in negen regio’s in Japan, aan de top drie van elk toernooi. Een van deze kaarten verscheen op een PWCC-veiling in december 2020 en eindigde met 51 biedingen voor een uiteindelijke prijs van ongeveer 49.000 euro.

9e Tropical Mega Battle Tropical Wind Promo (1999) PSA graad 10

Enton-fans opgelet! De Tropical Mega Battle promokaart werd geveild voor 51.000 euro en is voorzien van een schattige afbeelding van Enton die op de ukelele speelt en een slapende Pummeluff. Zelfs als je geen fan bent van de schattige eend, is deze kaart het waard om in te investeren!

8e Tamamushi University Karpador Trophy Promo (1998) PSA graad 10

Hoewel Karpador een van de zwakkere Pokémon is, is deze kaart behoorlijk sterk en heeft hij een prijs van 54.000 euro opgebracht. Hij werd uitgereikt aan slechts een paar studenten in Japan die in 1998 deelnamen aan een Pokémon-schoolcompetitie.

7e No. 1 Trainer Super Secret Battle (1999) PSA graad 10

Deze trainerskaart werd in 1999 gegeven aan de winnaars van een onheilspellende wedstrijd in Japan, die recht gaf op deelname aan de finale. De locatie werd destijds overigens geheim gehouden. De “Super Secret Battle” is nog steeds omgeven door vele mythes en de kaart is vandaag de dag ongeveer 74.000 euro waard.

6e Pokémon Wereldkampioenschap Promo Nr. 2 Trainer (2006) PSA Grade 9

Deze zeldzame trofee kaart werd uitgedeeld tijdens de wereldkampioenschappen van 2006 in Anaheim, Californië, exclusief aan de winnaars natuurlijk. De PSA-rating is hier niet bijzonder hoog, maar hij is nu meer dan 90.000 euro waard.

5e Lugia 1e editie Neo Genesis (2000) PSA klasse 10

Lugia 1e editie Neo Genesis (2000)

Deze kaart heeft kracht! Lugia is absoluut een van de sterkere Pokémon en is niet alleen een legendarisch exemplaar van de pocketmonsters, maar ook de op vier na duurste Pokémonkaart aller tijden. Hij werd in 2020 verkocht voor 105.000 euro.

4e Kangaskhan Family Event Trophy (1998) PSA graad 10

Kangaskhan Family Event Trophy (1998) PSA graad 10

In 1998 moest de hele familie deelnemen aan het toernooi om deze Kangama-kaart de hunne te kunnen noemen. Pokémon is immers iets voor jong en oud en brengt de verschillende generaties op een heel nieuwe manier samen. Teamwork loont! Vandaag de dag heeft deze Pokémon-kaart een trotse waarde van 120.000 euro.

3e Ishihara GX Promo (2017) PSA Grade 7 / gesigneerd

Ongebruikelijk en zeer gewild: op deze zeldzame kaart staat de CEO van Pokémon Company Tsunekazu Ishihara zelf afgebeeld. Dit speciale exemplaar werd in 2017 uitgedeeld aan alle werknemers van het bedrijf en brengt normaal gesproken zo’n 50.000 euro op. Maar omdat deze kaart ook Ishihara’s originele handtekening heeft, werd hij verkocht voor 200.000 euro.

2e Glurak 1e editie Shadowless (1999) PSA graad 10

Glurak 1e editie Shadowless (1999)

Glurak is een van de sterkste en populairste Pokémon. Dit verzamelobject, waarvan er waarschijnlijk maar een handjevol in de wereld zijn, bracht op een veiling 300.000 euro op.

1e illustrator (1998) PSA klasse 7

Duurste pokemon kaart te wereld

305.000 euro voor een Pokémon-kaart? Er zijn genoeg liefhebbers die kosten noch moeite sparen om een van de felbegeerde en vooral zeldzame kaarten in handen te krijgen. De bekenden Youtuber Logan Paul maakt er een tijdje geleden een aflevering over dat hij die kaart ging kopen.

Dit is ook het geval met onze nummer 1: op deze kaart zie je Pikachu andere Pokémon-kaarten tekenen met een penseel in zijn hand. Hoe toepasselijk dat deze kaart is bekroond in een tekenwedstrijd in 1998.

 

Ook interessant