De 10 duurste Lego-sets in de wereld

De 10 duurste Lego-sets in de wereld

Als je op zoek bent naar de duurste Lego modellen: Je vindt ze nauwelijks in de schappen, zelfs niet in de meest exquise speelgoedwinkels. De waardevolste Lego sets zijn verzamelobjecten die meestal niet meer worden geproduceerd en dus zeer zeldzaam zijn. Verzamelaars en Lego liefhebbers van over de hele wereld zijn bereid om aanzienlijke bedragen te betalen voor deze sets, maar lees zelf maar! We zetten de top 10 duurste Lego sets voor je op een rijtje, en we starten met plaats 10.

10 Marktstraat

De Lego set “Market Street” was de tweede set in de bouwserie voor volwassenen. De set bevat 1248 stukjes, inclusief gebogen trappen en verwisselbare vloeren. De huidige waarde is €1.400.

9e Café hoek (café corner)

Lego’s “Café Corner” heeft 2.056 stukjes en je kunt hem kopen voor ongeveer €1.500. Het gebouw heeft drie verdiepingen, een mozaïekvloer en een fiets!

8e Eiffeltoren

Deze Lego set is de hoogste tot nu toe met een ongelooflijke 1,06 meter. De Franse vlag op de top is ook gemaakt van Legoblokjes. Het aantal stukjes is 3.428 en je moet € 1.500 op tafel leggen om deze Lego Eiffeltoren te bezitten.

7e Imperial Star Destroyer

Nummer 7 op deze lijst, de Lego set “Imperial Star Destroyer”, kost rond de €1.600,-. Hiervoor vind je ook 1.359 stukjes in de verpakking. Deze set is een model van de Imperial Star Destroyer uit Star Wars en bevat een minifiguur van Darth Vader, een hologram van de Keizer en acht gesynchroniseerde kanonnen!

6e Death Star II

De waarde van deze Lego set ligt momenteel rond de €1.600. Het model bevat een laser en is op schaal gemodelleerd naar het origineel van de tweede Death Star uit Star Wars. De set bestaat uit 3.447 onderdelen.

5e meneer Goud

Ter ere van de 10e verjaardag van Lego’s minifigurenreeks is deze minifiguur uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 5.000 stuks. Voor ongeveer €1.700 kun je een Mr Gold je eigen noemen!

4e Vrijheidsbeeld

vrijheidsbeeld lego

Deze Lego set bestaat uit 2.882 stukjes en alle stenen zijn zandgroen van kleur. De prijs van deze set kan oplopen tot €1.900.

3. grote draaimolen

Deze elektrisch aangedreven Lego set bestaat uit 3.263 stukjes! In elkaar gezet en verbonden draait de kermiscarrousel rond en speelt ook muziek. Je hebt het enorme bedrag van €2.500 nodig om deze carrousel te bemachtigen.

2e Taj Mahal

De “Taj Mahal” is de grootste Lego set ooit gebouwd. Hij kwam op de markt in 2008 en bevat maar liefst 5.922 stukjes. Je hebt er veel geduld en een grote spaarpot voor nodig: de set is momenteel getaxeerd op ongeveer € 2.500.

1. Ultimatives Millenium Falcon Collecters item

Waarschijnlijk de droom van elke Lego-verzamelaar: op de eerste plaats staat de grootste Star Wars set ooit uitgebracht en de op één na grootste in totaal na de Taj Mahal. De verpakking bevat minifiguren van Obi-Wan Kenobi, Chewbacca, prinses Leia, Luke Skywalker en Han Solo. De set bevat 5.174 stukjes en kost €4.500. Dus laten we beginnen met sparen!

Wanneer werd LEGO eigenlijk opgericht?

De Deense meestertimmerman Ole Kirk Christiansen richtte het bedrijf op in 1932, aanvankelijk om houten speelgoed te maken. In 1934 bedacht hij de naam LEGO, die is afgeleid van het Deense woord “leg godt”, wat “goed spelen” betekent.

In 1949 werden de eerste plastic LEGO stenen geïntroduceerd, een echte speelgoedinnovatie in die tijd. Sindsdien hebben een grote verscheidenheid aan bouwsystemen en de voortdurende uitbreiding van het assortiment wereldwijd voor bouwenthousiasme gezorgd. De bovenkant is bedekt met noppen, de onderkant met buizen. Dit betekent dat de stenen steeds opnieuw naar eigen creativiteit in elkaar gezet kunnen worden, met ontelbare mogelijkheden als resultaat.

Ook interessant