Top 5 lekkerste vegetarische pasta’s!

Pasta is een geliefde maaltijd die wereldwijd op veel tafels verschijnt. Voor vegetariërs biedt het een eindeloze variatie aan smaken en texturen, door de grote hoeveelheid ingrediënten die je erin kunt stoppen. Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon wilt experimenteren met vleesvrije gerechten, een vegetarische pasta is er voor iedereen. Laat je inspireren door deze creaties!

Romige pompoen-saliesaus met geroosterde walnoten

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Een handvol verse salieblaadjes, fijngehakt
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom of kokosmelk
  • 100 gram geroosterde walnoten, grof gehakt
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.

Ondertussen kook je de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.

Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de knoflook en salieblaadjes toe en bak nog eens een paar minuten, tot de salie lekker geurig is.

Voeg de geroosterde pompoen toe aan het ui-knoflookmengsel en roer goed door. Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel een paar minuten sudderen.

Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer tot een gladde en romige textuur. Voeg de kookroom of kokosmelk toe en roer goed door.

Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta volledig bedekt is met de heerlijke pompoen-saliesaus.

Serveer de pasta op borden en garneer met de grof gehakte geroosterde walnoten en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Geniet van deze romige en verrukkelijke vegetarische pasta!

Italiaanse caprese-pasta met zongedroogde tomaten

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld fusilli of farfalle)
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 200 gram mozzarella, in blokjes gesneden
  • Een handvol verse basilicumblaadjes, grof gehakt
  • 50 gram zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Balsamico-glazuur (optioneel)

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.

Terwijl de pasta kookt, bereid je de dressing. Meng de extra vierge olijfolie, fijngehakte knoflook, zout en peper in een kleine kom. Laat de dressing even staan zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Giet de gekookte pasta af en laat deze even afkoelen tot kamertemperatuur.

In een grote kom combineer je de gekookte pasta, gehalveerde cherrytomaatjes, blokjes mozzarella, grof gehakte basilicumblaadjes en zongedroogde tomatenreepjes.

Giet de bereide dressing over de pasta en meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich goed verspreiden.

Druppel wat balsamico-glazuur over de caprese-pasta voor een zoete en zurige toets.

Serveer de pasta direct en geniet van deze verfrissende en smaakvolle Italiaanse caprese-pasta. Het is een perfect gerecht voor warme zomeravonden!

Romige knoflook-avocadosaus met geroosterde paprika

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle)
  • 2 rijpe avocado's, ontpit en gepeld
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 geroosterde rode paprika (uit een pot), in reepjes gesneden
  • Het sap van 1 citroen
  • Een handvol verse basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.

Terwijl de pasta kookt, bereid je de romige avocadosaus. In een blender of keukenmachine combineer je de gepelde avocado's, knoflook, geroosterde paprikareepjes, citroensap, verse basilicumblaadjes, olijfolie, zout en peper. Blend het geheel tot een gladde en romige saus.

Giet de gekookte pasta af en bewaar een kleine hoeveelheid van het kookvocht.

Voeg de romige avocadosaus toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar. Als de saus te dik is, kun je een beetje van het kookvocht toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.

Serveer de pasta op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas voor een extra hartige toets.

Deze romige knoflook-avocadosaus met geroosterde paprika zorgt voor een gebalanceerde pasta die zowel romig als verfrissend is. Geniet van dit smakelijke en gezonde gerecht!

Mediterraanse groentenpasta met feta en olijven

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • Een handvol verse basilicumblaadjes, grof gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuutje, tot de knoflook lekker geurig is.

Voeg de courgette, rode paprika en aubergine toe aan de pan. Bak de groenten tot ze zacht en licht gebruind zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met de gebakken groenten. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta en groenten goed vermengd zijn.

Voeg de zwarte olijven en verkruimelde feta toe aan de pasta en roer voorzichtig door.

Garneer de mediterraanse groentenpasta met de grof gehakte basilicumblaadjes en besprenkel met een eetlepel olijfolie voor een extra smaakboost.

Serveer deze smaakvolle en kleurrijke pasta en geniet van de heerlijke mediterrane smaken!

 

Romige truffelpasta met champignons

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld tagliatelle of linguine)
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Een handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water.

In een grote koekenpan smelt je de boter op middelhoog vuur. Voeg de plakjes champignons toe en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan met champignons en bak nog eens een minuutje, tot de knoflook lekker geurig is.

Giet de kookroom in de pan en roer goed door zodat de champignons en knoflook goed bedekt zijn met de romige saus.

Haal de pan van het vuur en voeg de truffelolie toe aan de saus. Roer goed door zodat de truffelsmaak zich goed vermengt met de roomsaus.

Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met de romige truffelsaus. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta volledig bedekt is met de heerlijke saus.

Garneer de romige truffelpasta met geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie voor een mooie presentatie en extra smaak.

Serveer deze luxueuze en smaakvolle pasta en geniet van de verrukkelijke combinatie van champignons en truffel!

Met deze vijf heerlijke vegetarische pastarecepten heb je genoeg inspiratie om je pasta-avonden op te fleuren en te genieten van een scala aan smaken en texturen. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg je eigen twist toe aan deze heerlijke gerechten om je culinaire avontuur compleet te maken!

De lekkerste vega pasta’s

Laat je creativiteit de vrije loop en voeg je eigen twist toe aan deze recepten. Voeg meer groenten toe, speel met kruiden, en experimenteer met verschillende pastasoorten voor een eindeloze variatie aan smaken en texturen. Pasta is de perfecte canvas voor een scala aan heerlijke ingrediënten, dus durf te experimenteren en ontdek nieuwe favorieten.

Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in en laat je culinaire reis beginnen. Probeer deze vegetarische pasta's en ontdek nieuwe smaken die je zeker zullen verrassen. Geniet van elke hap, elke geur, en elke ontdekking. Eet smakelijk!

Ook interessant