Wat is truckspotten en hoe doe je het?

Word je ook zo vrolijk als er een vrachtwagen langs rijdt? Misschien is truckspotten dan wel jouw ding. Deze hobby wint aan populariteit onder zowel mannen als vrouwen door heel Nederland. Er is zelfs een actieve Facebook-groep voor liefhebbers! Regelmatig tref je mensen of kleine groepjes aan op viaducten, die gefascineerd naar het snel passerende verkeer kijken. Iedereen doet mee: van jong tot oud, inclusief tieners en kinderen samen met hun ouders.

 

Wat houdt truckspotten in?

Bij truckspotten sta je op een viaduct of aan de kant van de weg en wacht je tot er een interessante vrachtwagen voorbij komt om daar foto's van te maken. Je kunt ook foto’s schieten van geparkeerde trucks die iets bijzonders hebben, zoals een felle kleur of unieke extra’s zoals bijzondere spatlappen of toeters speciaal voor vrachtwagens. De mooiste foto’s deel je vervolgens op sociale media zoals Facebook of Instagram.

 

Is truckspotten legaal?

Je vraagt je misschien af of je wel zomaar foto’s mag maken van vrachtwagens. Volgens de wet op het portretrecht mag je mensen immers niet fotograferen zonder toestemming. Maar met trucks is het een ander verhaal, omdat een vrachtwagen een object is en dus niet onder deze wet valt. Op foto's van hele vrachtwagens kun je soms de chauffeur zien, maar meestal is die niet duidelijk herkenbaar. Foto’s waarop de chauffeur wel duidelijk te zien is, mag je alleen nemen en online plaatsen als je vooraf toestemming hebt gekregen.

 

Waar koop je truckspotter-merchandise?

Ben jij een fervente truckspotter en wil je je passie voor vrachtwagens met de wereld delen? Truckjunkie is dé plek voor vrachtwagenchauffeurs als zij bijvoorbeeld op zoek zijn naar de beste spatlappen voor vrachtwagens, maar ook truckspotters kunnen er hun hart ophalen. Je vindt er een breed assortiment aan merchandise, van kleding en mutsen tot pins, stickers en meer praktische producten zoals opbergboxen en pennen. Ook voor je kinderen is er genoeg leuks te vinden.

 

Laat zien dat je van trucks houdt en bezoek de website van Truckjunkie vandaag nog.

Ook interessant