De meest informatieve site – Znaki.fm NL

Last Updated on: 27th mei 2024, 06:24 am

Znaki nl – de betrouwbare informatiebron in Nederland

De nieuwe NL informatiebron heet je welkom op zijn online pagina’s. Hier kun je rondreizen in het land in de sectie “Plaatsen”, interessante mensen ontmoeten in de sectie “Personen” en informatie krijgen over de toonaangevende bedrijven van het land in de sectie “Teams”. Wil je een nieuwe film bekijken, naar muziek luisteren – ga dan naar de sectie “Evenementen”. De laatste gegevens over valuta vind je in de gelijknamige sectie.

Teams

De sectie biedt informatie over de belangrijkste bedrijven, financiële instellingen en voetbalclubs van het land.

Shell

Britse multinationale onderneming van Nederlands-Britse origine, een van de zes grootste staats onafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld. Het is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in Londen.

De grootste nominale aandeelhouder (ongeveer 40 procent) is de Nederlandse trust Nederlands Centraal Instituut Voor Giraal Effectenverkeer BV.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1880. Je kunt alle details vinden op Sings nl.

SNS Bank

Een bank die mensen op de eerste plaats zet. Dat doen ze al 200 jaar. Is het vreemd dat geld niet de eerste prioriteit is voor de bank? Ze hebben hun eigen benadering van deze kwestie.

Geld is gewoon papier of plastic. Geld wordt pas entertainment als je mensen er iets mee laat doen. Geld is een middel om mensen te helpen groeien. Daarom – de mens voorop. Als iedereen op zijn eigen manier kan groeien, wordt Nederland sterker. Znaki.fm nl maakt je wegwijs in de diensten en pakketten van de bank.

Ajax

Amsterdam Football Club – AFC Ajax is de meest succesvolle voetbalclub van Nederland en streeft ernaar om tot de top van het betaald voetbal in zowel Nederland als Europa te behoren. De club is opgericht in 1900 en vernoemd naar de oude Griekse held Ajax, een deelnemer aan de Trojaanse oorlog.

“Ajax is een van de vijf winnaars van de zogenaamde voetbal Grand Slam – winnaars van de Champions Cup en Champions League, Cup Winners Cup en UEFA Cup. Daarnaast is de club recordhouder van de meeste gewonnen Nederlandse bekers (20 overwinningen).

Op Znaki FM nl kun je lezen over de successen en mislukkingen van de club, de zoektocht naar een nieuwe coach en nog veel meer.

Valuta’s

Een zeer interessante rubriek voor zowel zakenmensen als reizigers. Hier vind je informatie over valuta:

 • Tsjechische kroon.
 • Thaise baht.
 • Hongaarse forint.
 • Poolse zloty.
 • Peseta.
 • Zwitserse frank.
 • Zuid-Afrikaanse rand.
 • Japanse yen.
 • Turkse lire.
 • Canadese dollar.
 • Britse pond.
 • Amerikaanse dollar.

Znaki geeft informatie over hoe de munteenheid momenteel wordt gebruikt, welke biljetten en munten er in omloop zijn.

Er is informatie over cryptocurrency: wat je moet weten, kopen en verkopen, risico’s, nieuwe wetgeving over cryptocurrency.

Plaatsen

Hier vind je informatie over musea, markten, steden, kastelen en tuinen in Nederland. De pagina is bedoeld als gids voor toeristen.

Groninger Museum

Het Groninger Museum staat bekend om zijn bijzondere en kleurrijke gebouw en om zijn fascinerende tentoonstellingen en intrigerende collectie. Het bewijst al 150 jaar dat een museum een plek kan zijn om zowel te leren als te ontspannen. Het zit vol artistieke energie en dat merk je als je er langs loopt.

Markthal

Een woon- en kantoorgebouw met markthal in Rotterdam. De openingsceremonie vond plaats op 1 oktober 2014 in aanwezigheid van Koningin Maxima. Wat is er zo bijzonder aan?

Het gebouw is hoefijzervormig en de binnenkant (11.000 m2, de grootte van twee voetbalvelden) is versierd met een enorm werk genaamd “Hoorn des Overvloeds”. De naam verwijst naar een hoorn uit de Griekse mythologie die overvloed en voorspoed symboliseert. Op het schilderij zijn fruit, groenten, granen, vissen, bloemen en insecten vele malen vergroot afgebeeld. Lees meer op NL.

Breda

Breda is een veelzijdige stad. Met haar geplaveide straten, bijzondere historische gebouwen, mooie grachten, groene parken, gezellige terrasjes en geweldige creatieve outlets is er voor ieder wat wils. Ontdek het goede leven in Breda met Znaki Nederland.

Personen

In deze sectie informatie over beroemde persoonlijkheden in Nederland: zangers, acteurs, voetballers, zakenmensen, politici.

John de Bever

Nederlandse voormalige professionele minivoetballer. Na het beëindigen van zijn carrière werd hij zanger.

De Bever speelde achtentwintig interlands (achttien doelpunten) voor het Nederlands mini-voetbalelftal. Hij debuteerde op 23 april 1988 in een interland tegen België. De Bever speelde mee in de Europese en Wereldkampioenschappen van 1996 en het Europees Kampioenschap van 2001.

Als zanger werd hij in 1979 opgemerkt toen hij deelnam aan de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in Nijmegen (zomerfestival). Hij trad op met verschillende singles, maar in 1980 besloot hij zich te concentreren op voetbal.

Vanaf 2006 combineerde hij zijn trainerscarrière met optreden en in 2007 stopte hij met voetbal en wijdde hij zich aan muziek. Lees meer over de carrière van de zanger op Znaki FM.

Rutger Hauer

Nederlandse theater- en filmacteur, filmregisseur, scenarioschrijver en producent. Hij verliet deze wereld in 2019 op 75-jarige leeftijd, na in 176 films te hebben geacteerd.

De blondharige, blauwogige Nederlandse acteur Rutger Hauer genoot een internationale reputatie voor het spelen van een grote verscheidenheid aan personages, van romantische helden tot actiehelden tot sinistere schurken.

Zijn eerste optreden in Hollywood was in de film Nighthawks (1981), waarin hij de huurmoordenaar Wulfgar speelde. Toen hij in de Verenigde Staten debuteerde, werd hem geadviseerd om een meer Engels klinkende naam te gebruiken om het Amerikaanse publiek beter aan te spreken. Hij weigerde, in de overtuiging dat zijn carrière in de Verenigde Staten toch van korte duur zou zijn. Hij had het mis.

Na een aantal succesvolle schilderijen werd Hauer een bekende acteur in de Verenigde Staten, wiens naam als eerste op film posters en affiches verscheen. De film “Blade Runner” werd een klassieker in sciencefiction.

Dick Advocaat

Nederlandse voetballer en voetbaltrainer, manager van het nationale voetbalteam van Curaçao. Voetbalfans kunnen meer te weten komen over zijn carrière op Znaki.

Evenementen

Carnavals, festivals, theaters en bioscopen – hier vind je alle informatie over culturele evenementen in Nederland

Paaspop

Een driedaags muziekfestival dat elk jaar tijdens het paasweekend plaatsvindt in Schijndel.

De geschiedenis en tradities sinds 1974 worden verteld door Sings.

Zomercarnaval

Het jaarlijkse zomerfestival in Rotterdam vindt dit jaar plaats van 24-28 juli. Lezers vinden alles over de verwachte gasten, het evenement en tickets op de pagina’s van Znaki Nederland.

Voice of Holland

Vocalisten wedstrijd op de Nederlandse reality-tv-show die een franchise is geworden van een wereldwijd televisie format, gecreëerd door mediamagnaat John de Mol en muzikant Roel van Velzen in Nederland en uitgezonden op RTL 4. Ontstaansgeschiedenis, seizoen winnaars – Znaki.

Ook interessant