Synthetische of natuurlijke drugs?

Last Updated on: 12th mei 2022, 02:33 pm

Ben jij benieuwd wat beter voor je is synthetische of natuurlijke drugs? In deze blog proberen wij antwoord te geven op die vraag.

Helaas zijn er gewoon niet heel veel onderzoeken gedaan naar de verschillen in gezondheid tussen synthetische en natuurlijke drugsvormen. In veel gevallen worden natuurlijke drugs ook wel ecodrugs genoemd omdat ze op een ecologische manier geproduceerd zijn. Vaak is dit door het groeien van een plant of een schimmel. Paddos, cannabis of zelfs cactussen vallen hieronder. Onder synthetische drugssoorten vallen onder andere XTC, Cocaine en Speed.

Risico’s van synthetische drugs

Synthetische drugs, het klinkt natuurlijk al ongezond en in veel gevallen is dit het ook. Zo willen ze in veel gevallen een bepaald gevoel opwekken waardoor jij je beter gaat voelen. Nu is het zo dat er meer risico’s zitten aan synthetische drugs dan aan natuurlijke drugssoorten. Dit heeft vooral te maken met de productie. Je hoort weleens dat er ‘’slechte pillen’’ in omloop zijn. Dit zijn pillen waar jij behoorlijk ziek van kan worden en bij een verkeerde dosis zelfs kan overlijden. Ook zijn er veel designer drugssoorten, bij deze drugs wordt er nog veel geëxperimenteerd, niet echt veilig dus.

Risico’s van natuurlijke drugs

Wanneer je drugs wil gebruiken dan zal je ook moeten kijken naar de gevaren. Zo zitten er net zo goed gevaren aan natuurlijke drugssoorten. Er groeien in de natuur veel verschillende planten en al deze planten hebben een eigen werkzame stof. Ook zullen er dus veel giftige planten bestaan waarvoor je zeker uit moet kijken voordat je zelf op onderzoek uit gaat. Koop jij iets als mexicana truffels via een smartshop dan weet je zeker dat je niet bedrogen uit gaat komen.

Voordelen van natuurlijke drugs

Er zijn naast nadelen ook voordelen aan natuurlijke drugs. Zo kan cannabis bijvoorbeeld helpen tegen hoofdpijn, chronische ziektes en zelfs tegen kankerbehandelingen heeft het bewezen geholpen. Voor paddos of truffels kan je zeggen dat ze kunnen helpen om je hersenen te activeren. Hierdoor sta je meer open voor nieuwe relaties en voor nieuwe uitdagingen. Dit is voor veel mensen de reden om eerder natuurlijke drugs te gebruiken dan partydrugs die vaak van synthetische stoffen zijn gemaakt.

Ook interessant