blue classic car
Photo by Danilo Fernandes on Pexels.com

Wat zijn de 3 leukste oldtimers die je kunt kopen voor onder de 10.000 euro?

Last Updated on: 13th april 2023, 02:03 pm

 Wil je een andere auto rijden dan die dertien in een dozijn auto’s die je vandaag de dag ziet rondrijden en zoek je daarom een oldtimer? Oldtimers en youngtimers hebben nog een hele andere vormgeving waardoor je zeker zal opvallen als je ermee de weg op gaat. Maar is het mogelijk om een leuke oldtimer te kopen voor een redelijk bedrag die niet aan elkaar hangt van roest en gebreken?

Wat zijn de 3 leukste oldtimers voor onder de 10.000 euro?

Hieronder hebben we de 3 leukste oldtimers en youngtimers voor je op een rij gezet die je kunt kopen voor onder de 10.00 euro. We hebben daarbij gekeken naar modellen die nog redelijk wat rijcomfort bieden voor hun leeftijd en doorgaans nog in redelijke staat zijn als je ze vindt.

1. Peugeot 205 GTI

We beginnen de lijst met een razendsnelle bolide uit Frankrijk. De Peugeot 205 GTI is werkelijk een racemonster, vooral als je een 1.9 met 130 pk kunt vinden. Rijden met de Peugeot 205 GTI is net alsof je meedoet met MarioKart. Als het verkeerslicht op groen gaat trek je iedereen eruit. Er worden dan ook nog steeds rally’s gereden met deze auto’s. Ondanks dat ze geen stuurbekrachtiging hebben rijden ze soepel, en de stoelen hebben een comfortabele vorm. 

2. Saab 900 

Saab is als merk helaas ter ziele, maar gelukkig rijden er nog genoeg exemplaren rond voor de liefhebbers. Vooral de Saab 900 is een populair model, zeker als je de 2.0 turbo kunt vinden. De Saab heeft een sierlijk gestroomlijnd uiterlijk met een kenmerkende spoiler wat je in de verte doet denken aan vliegtuigen. En dat is niet zo gek want Saab is in het Zweeds de afkorting van de Zweedse Vliegtuig Corporatie. De auto rijdt nog steeds geweldig en lijkt de eeuwigheid te kunnen doorstaan.

3. Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo staat bekend om het opvallende design van zijn bolides. Er is ook goed over het ontwerp nagedacht, want deze auto’s zien er niet alleen goed uit, ze zijn feitelijk gestroomlijnder dan een Porsche 911 uit dezelfde tijd. Deze lichtgewicht sedans zijn nog steeds soepel en licht te besturen, en kunnen in 12 seconden optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur. En dat was een indrukwekkende prestatie voor een eenvoudige sedan, want hij trok er in zijn tijd menig sportauto uit. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een oldtimer?

Oldtimers en youngtimers hebben hun gebruikssporen en ook de levensduur van de onderdelen kan op hun einde lopen. Een oldtimer is dus niet onderhoudsvrij, maar door goed op te letten bij de koop wat de conditie is van de auto en in het bijzonder van de bewegende delen en de staat van de carrosserie kun je voor minder dan 10.000 euro een oldtimer of youngtimer kopen die nog in redelijke staat is. Je moet er wel rekening mee houden dat deze auto’s meestal nog niet waren uitgerust met een katalysator of roetfilter, dus als je geen problemen wilt krijgen met de APK keuring en bij milieuzones zal je dat alsnog moeten installeren.

Ook interessant