Personeelsbarbecue organiseren doe je zo

Willen jij en je collega’s de zomerperiode inluiden met een gezellige barbecue? Dat is een goed idee! Het is niet alleen gezellig, maar je zorgt er ook nog eens voor dat alle werknemers elkaar wat beter leren kennen. Zeker wanneer jullie de laatste tijd veel nieuwe collega’s hebben verwelkomd is dit een handige manier om mensen dichter bij elkaar te brengen. Ben je op zoek naar tips om de personeelsbarbecue zo soepel mogelijk te laten verlopen? Lees dan snel verder voor de handigste tips!

Maak een gastenlijst

Mensen hebben tegenwoordig veel plannen. Daarom is het slim om een gastenlijst te maken zodat je weet wie er komt. Pas dan kun je kijken naar wat je nodig hebt op het gebied van een locatie, het eten en drinken en andere zaken. Het beste kun je al een maand van tevoren aangeven dat de barbecue gepland staat, zodat mensen deze dag vrij kunnen houden in hun agenda. Vermeld er dan ook duidelijk bij dat afmeldingen ook gewaardeerd worden in verband met het organiseren van de barbecue.

Kies een locatie

Je kunt qua locatie natuurlijk veel kanten op. Zo kun je een locatie afhuren, maar ook kijken of er een collega is die beschikt over een grote tuin waar lekker gebarbecued kan worden. Daarnaast zou je nog kunnen overwegen om de barbecue op het werk te laten plaatsvinden. Als je collega’s hebt die ver weg wonen dan is dit misschien een handige optie omdat je het dan na een werkdag kunt organiseren. Huren jullie een bedrijfspand? Check dan wel even bij de pandeigenaar of je het terrein mag gebruiken voor de barbecue.

Decoratie en verlichting

Het moet natuurlijk wel een beetje sfeervol zijn en daarom doe je er goed aan om wat decoratie en sfeerverlichting in huis te halen voor op de locatie van de barbecue. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten; voor een aantal tientjes kun je al erg leuke lampjes, windlichten en kaarsenhouders aanschaffen. Is er geen overkapping of iets dergelijks aanwezig? Kijk dan of je aan partytenten kunt komen zodat iedereen toch droog zijn of haar eten kan nuttigen in het geval van een bui. Houd van tevoren dan ook goed het weer in de gaten zodat je weet waar je aan toe bent op de dag van de barbecue. 

Eten en drinken

Afhankelijk van je budget en het aantal mensen dat er komt kun je bepalen wat er gehaald moet worden qua eten en drinken. Inventariseer dan ook of er dieetwensen zijn zoals vegetarisch eten of een lactose- of glutenvrij dieet. Ligt het budget wat hoger? Dan kun je ook een bedrijf inhuren dat voor jou en je collega’s op locatie komt barbecueën. Dan kan iedereen lekker achterover zitten en genieten van het eten!

Extra tip: raad iedereen in de uitnodiging aan om warme kleding mee te nemen en eventueel ook regenkleding. Je weet in Nederland immers maar nooit wanneer er een zomerse bui losbreekt!

Ook interessant