pexels-photo-196653.jpeg
Photo by picjumbo.com on Pexels.com

Telefoon kapot op vakantie, wat nu?

Last Updated on: 15th juli 2022, 12:32 pm

Het is de nachtmerrie van iedere influencer maar ook voor de gemiddelde Nederlander is het geen fijne gebeurtenis, je bent op vakantie en je telefoon stopt met werken. Je bent enthousiast vakantie aan het vieren en dan gebeurt dit. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En wat nu? Je kunt natuurlijk niet de rest van je vakantie zonder je telefoon, al is het alleen voor noodgevallen.

  1. Ongeluk zit in een klein hoekje

Een telefoon is een complex apparaat. Er zitten veel kleine werkende onderdelen in en veel van deze onderdelen zijn erg broos. Neem alleen het beeldscherm van je telefoon, deze bestaat uit veel kleine deeltjes en als één ervan kapot gaat kan het voor grote problemen voor het gehele scherm zorgen. En wat zit er bovenop? Glas, eveneens een kwetsbaar materiaal. Bij het kleinste stootje kan er al onherstelbare schade aan het scherm ontstaan. Dan zijn er nog de vele andere gevaren zoals hitte, water, schadelijke software en ouderdom. Het gaat al snel mis, je hebt het vast al meermaals meegemaakt in je leven. Het is dus niet vreemd dat het op vakantie gebeurt, waar je toch actiever bent dan thuis en misschien met meer water en hitte in aanraking komt. 

  1. Reparatie in Nederland

Als je op vakantie in Nederland bent is het een stuk makkelijker om je telefoon te laten repareren dan in het buitenland. In Nederland kun je gewoon je telefoon via een online website laten repareren, je stuurt hem zo op naar het bedrijf via de post en ze bezorgen hem na enkele dagen weer op je vakantieadres. Maar ook kun je naar betrouwbare reparateurs met een winkel. Zo zijn er in alle uithoeken van het land wel plekken waar je telefoon ter plekke gerepareerd kunnen worden, van telefoon reparatie Den Bosch tot telefoon reparatie Almere tot telefoon reparatie in Groningen.

  1. Reparatie in het buitenland

In het buitenland ligt het meestal wat ingewikkelder, zeker in landen ver weg van Nederland. Er zullen in de steden zeker plekken zijn waar je je telefoon kan laten repareren, maar de betrouwbaarheid van deze plekken is wat moeilijk in te schatten. Je kunt de telefoon in Nederland laten repareren en terug laten sturen, dit is echter een proces wat lang duurt en vrij prijzig is. Je beste optie is om bij een bewoner van de regio, bij het hotel of bij de camping na te vragen waar je de kapotte telefoon het beste naartoe kan brengen. Lokale kennis blijft de beste kennis. 

Ook interessant