Maak de mooiste fietstochten door Frankrijk

Denk aan mooie fietstochten en je zal waarschijnlijk snel aan Frankrijk denken. Niet verwonderlijk ook, want de mooiste wielerraces van het jaar worden hier gehouden. Zie jij het ook helemaal zitten om eens door het Franse landschap te fietsen, dan kan je dit ook meer ontspannen aanpakken. Niet alleen mooie tochten maken, maar ook genieten van de cultuur, de natuur en de populaire Franse keuken. Het Franse klimaat helpt natuurlijk ook mee. Het is bijna het hele jaar door lekker weer hier, met volop zon en hoge temperaturen. Die regenjas hoeft zodoende niet mee onder de snelbinder. We geven je graag wat ideeën waarmee jij straks ook optimaal geniet van je fietsvakantie in Frankrijk. Laten we om te beginnen een tip geven: zorg dat je een comfortabele basis hebt om elke dag vandaan te vertrekken. Een plek waar je goed uit kan rusten van de vele kilometers die je op een dag hebt gemaakt. Een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad van de bekende aanbieder FranceComfort bijvoorbeeld.

Geniet van de mooiste routes

Of je nu een sportieve fietser bent die graag zoveel mogelijk kilometers wil maken, of een recreatieve fietser die het juist leuk vindt om ontspannen de omgeving te ontdekken, er zijn in Frankrijk altijd mooie routes te vinden. Hier hoef je niet eens ver voor te zoeken. Je vindt namelijk door heel Frankrijk het zogeheten Office du Tourisme. Dit is te vergelijken met de VVV-kantoren in Nederland. Je krijgt hier advies over wat er te beleven is in de regio, maar daarnaast zijn er ook vele verschillende fietsroutes beschikbaar. Afhankelijk van de regio waar je gaat fietsen kan je deze routes gratis meenemen, of ze tegen een kleine vergoeding kopen. Met zo'n route ben je er zeker van dat je op de mooiste plekken in jouw regio gaat komen. Het is gelijk ook een goede manier om het land eens wat beter te leren kennen en niet alleen maar op de meest toeristische plekken te komen. Elke regio van Frankrijk heeft daarbij zijn eigen voordelen. Aan de kust parkeer je jouw fiets lekker aan het strand om van de zon te gaan genieten. Maar je kan ook de mooiste bossen ontdekken, de bergen intrekken of er een culturele route van maken. Mountainbikers zullen het hier ook naar hun zin hebben, want de heuvelgebieden zijn bij uitstek geschikt om lekker doorheen te crossen.

Vanaf de fiets de Franse wijngaarden ontdekken

Als je aan Frankrijk denkt, dan zullen de uitgestrekte wijngaarden waarschijnlijk wel tot de plekken behoren waar je als eerste aan denkt. Veel mensen vinden het fijn om in de zomer langs de wijngaarden te fietsen. Niet verwonderlijk ook, want die velden vol met druiventrossen zijn een spectaculair gezicht. Gelukkig dan maar dat er ook routes zijn te vinden waarbij je door de wijnstreken fietst. Zo zie jij straks de wijnstokken met druiven in prachtige kleuren. De groene, blauwe en paarse druiven zijn dan overal te vinden. Liever op vakantie in de herfst? Dan krijg je weer een heel ander schouwspel te zien. De druiven worden in dit seizoen namelijk geoogst. Over het algemeen gebeurt dit met machines, maar er zijn ook nog genoeg wijnboeren die dit met de hand doen. Voor een andere vorm van inspanning zou je zelfs mee kunnen helpen met het oogsten.

Even lekker bijkomen na een lange dag fietsen

Het is natuurlijk heerlijk om je kilometers te maken in het Franse landschap. Let er daarbij wel op dat je een goede plek hebt om na afloop tot rust te komen. Een luxe vakantiehuis in een van de parken van de Nederlandse aanbieder FranceComfort is dan een perfecte keuze. Deze aanbieder heeft door het hele land vakantieparken. Je kan bijvoorbeeld ook een vakantiehuis in Frankrijk met je hond bezoeken. Hier vind je huizen die van alle gemakken zijn voorzien. Ruime kamers met heerlijke bedden, een woonkamer om lekker te chillen, een keuken die zeer compleet is uitgerust en bij sommige villa’s zelfs een eigen privézwembad. Daar kan je na een inspannende dag op de pedalen dus zo inplonzen! Bekijk op de website van FranceComfort welke regio je het meeste aanspreekt en welke vakantieparken daar allemaal te vinden zijn. Om jouw verblijf hier nog makkelijker te maken werken er bij alle parken van FranceComfort Nederlands sprekende mensen bij de receptie. Zij vertellen je graag meer over wat er in de omgeving van het betreffende park allemaal te beleven is.

Ook interessant