Snelste Tennis Service Ooit Geslagen

Tennisspelers staan erom bekend soms enorm hard te kreunen wanneer ze een service slaan. Helemaal niet zo gek, want soms slaan ze die ballen met honderden kilometers hard door de lucht. Wanneer je je bedenkt dat 140 kilometer per uur in een auto al heel snel aan kan voelen, de meeste tennissers gooien er nog eens 100 kilometer per uur bij op. Letterlijk! Benieuwd naar wat de snelste service ooit gemeten is? Lees dan gauw verder.

Sam Groth (Australië)

In 2012, bij de Zuid-Koreaanse plaats Busan versloeg Groth het toenmalige record van hardste service geslagen die ooit gemeten was. Het record stond toen op 251 km/uur, op naam van Ivo Karlovic. Groth versloeg hem door een service te slaan van -houd je vast- 263 kilometer per uur! Even ter vergelijking: de topsnelheid die Max Verstappen ooit heeft gehaald op een Formule 1 race was ‘slechts’ 331 kilometer per uur.

Groth versloeg zijn voorganger niet alleen met de service van 263 km/u, maar ook met services van 253,5 en 255,7 kilometer per uur. Helaas heeft hij met deze bizarre prestaties alsnog de partij niet gewonnen, hij verloor van zijn Wit-Russische tegenstander Oeladzimir Ignatik.

Het record van hardste service ooit gemeten in de vrouwentennis staat op naam van de Duitse Sabine Lisicki. Zij sloeg in 2014 een service van 210,8 kilometer per uur, de hardste service ooit gemeten binnen het vrouwentennis. Ook zij heeft, ondanks haar bizarre service, de wedstrijd die ze toen speelde niet gewonnen.

Ook interessant