Snelste Doelpunt Ooit

Last Updated on: 31st maart 2022, 12:24 pm

Toen Ajax in de Champions League finale stond en al scoorde binnen vijf minuten, stond heel Amsterdam te juichen. Een goal in de pocket hebben binnen zo’n korte tijd geeft veel moed en hoop voor het verdere verloop van de wedstrijd. Dat Tottenham op dat moment won door een goal in de laatste minuut van de extra tijd, was echter wel een grote teleurstelling. Wist je dat er doelpunten zijn die nóg sneller gescoord worden? Het record staat namelijk op slechts 2 seconden.

Officiële snelste goal ooit

Er zijn meerdere bizar snelle goals gemaakt, maar de snelste die ‘officieel’ meetelt (en dus gescoord is binnen een door FIFA erkende wedstrijd), is gemaakt door de Braziliaan Fabinho. Hij scoorde namelijk na slechts negen seconden tegen Nieuw-Zeeland tijdens het WK van de jeugd.

Maaar….

Eigenlijk staat het record op naam van Nawaf Al Abed, die in Saoedi-Arabië al na slechts twee seconden scoorde. Op 21-jarige leeftijd maakte hij in 2009 geschiedenis. Benieuwd naar de beelden hiervan? Die bekijk je hier. Geniet vooral van het enthousiasme van de verslaggever. Het is bizar om te zien hoe snel er gescoord wordt. De scheidsrechter fluit, Al Abed haalt uit, schiet en… goal! Zijn team kan het amper geloven en begint direct te springen, juichen en dansen.

Snelse rode kaart ooit

De snelste rode kaart ooit werd binnen slechts vier seconden vergeven. De scheidsrechter floot om de wedstrijd te laten beginnen, en Engelse voetbalspeler Lee Todd riep uit: “Fuck, that was loud!”. Hij mocht zonder te spelen direct het veld verlaten.

Ook interessant