Op vakantie naar Vlieland: 5 to do’s

Last Updated on: 3rd april 2023, 10:46 am

Het is misschien het kleinste bewoonde waddeneiland van Nederland, maar Vlieland is erg grootst in wat je er allemaal kunt beleven. Vlieland is dan ook de perfecte bestemming voor een vakantie in eigen land. In deze blog geven we jou 5 to do’s die je kunt doen op Vlieland tijdens jouw vakantie.

Vlieland kun je natuurlijk bereiken voor een dagje, maar als je op vakantie gaat dan wil je vaak wel langer blijven. Daarom is het slim om vooraf te kijken naar een vakantiehuis op Vlieland. Ook raden we je aan om vooraf de optie: vakantiehuis Vlieland reserveren, te bekijken. Dat is slimmer dan op de bonnefooi die kant op te gaan. Vlieland is namelijk een erg populaire bestemming in binnen- en buitenland. Waardoor slaaplocaties snel vol geboekt zijn. 

Kies daarnaast voor het gemak van online boeken vakantiehuis Terschelling. Zo kun je niet alleen de mooiste locaties vinden, je kan ook gemakkelijk binnen een paar stappen jouw vakantie naar Vlieland vastleggen. Ideaal!  

1. Het strand van Vlieland

Het Waddeneiland Vlieland staat bekend om haar schone zandstrand. Van alle Waddeneilanden in Nederland zou het zelfs het schoonste zandstrand van allemaal zijn. Je kan elk seizoen genieten van het strand. Of het nu gaat om een uitgebreide strandwandeling in de winter of een dagje genieten van zon, zee en strand in de zomer. En er is genoeg strand voor iedereen, want Vlieland heeft bijna 17 kilometer strand dat op je wacht. 

2. Bezoek Oost-Vlieland

Het eiland is niet extreem groot en je vindt er ook geen steden. Toch kun je een heerlijk dorp vinden op het eiland, namelijk in Oost-Vlieland. Dit is het enige dorp dat het eiland kent. De plek om leuke winkeltjes in te duiken of een koud drankje te drinken op het terras. Daarnaast vind je hier ook veel geschiedenis over het eiland. 

3. Wandel over de Waddendijk 

Vlakbij Oost-Vlieland vind je de Waddendijk. Dit is een populaire plek omdat het om een heerlijk stuk goed asfalt gaat. Je kan hier dus heerlijk wandelen, maar ook zie je hier veel fietsers en mensen op skates. Dit pad ligt direct aan de Waddenzee. Heerlijk om dus hier uit te waaien op een warme zomerse dag. 

4. Beklim de vuurtoren

Als je op Vlieland bent kun je niet om de rode vuurtoren van Vlieland heen. Deze vuurtoren staat op het hoogste punt van het eiland. Een leuk detail is: je kunt de vuurtoren ook beklimmen om zo een prachtig uitzicht over Vlieland te hebben. Vanaf hier kun je het dorp zien, maar natuurlijk ook een groot deel van de Noordzee en de Waddenzee. Ook de bossen en duinen kun je vanaf hier prachtig bekijken. En vergeet niet om te zwaaien naar Texel en Terschelling. 

5. Huur een fiets

Ga je naar Vlieland dan ontdek je direct dat dit een autovrij eiland is. Alleen de bewoners van het eiland mogen een auto gebruiken. En aangezien dat er niet heel veel mensen zijn, hoef je niet bang te zijn dat het eiland vol staat met auto’s. Je kunt hier dus heerlijk vrij fietsen. Hierdoor kun je extreem fijn genieten van dit eiland zonder rekening te houden met veel verkeer. Hier je vind je de mooiste fietsroutes op Vlieland.

Ook interessant