man using ski
Photo by Mati Mango on Pexels.com

Tips voor het kopen van een skibril 

Last Updated on: 19th december 2022, 03:30 pm

Met de vakantie op skivakantie is natuurlijk één van de leukste dingen die je maar kunt doen. Wel is het een feit dat je aanzienlijk wat dingen nodig hebt voor je op skivakantie kunt gaan. Een van de dingen die echt niet mag ontbreken is een goede ski zonnebril, zoals die op Sinner. Door deze handige tips en tricks zelf toe te passen is het een fluitje van een cent om uit te komen bij de bril die bij je past. Zo weet je zeker dat je de tijd van je leven zal hebben op de piste. 

  • Pas de bril altijd van tevoren

De beste tip die wij je mee kunnen geven is om je bril altijd te testen als je zeker wilt weten dat hij goed past. Neem bij het passen de tijd om de band zo af te stellen dat hij goed om je hoofd past. Zorg ervoor dat de bril past met en zonder helm. Zelfs als je er nu geen gebruikt, kan dat in de toekomst anders zijn. Sommige modellen brillen hebben rubberachtige gespen die niet zo snel striemen achterlaten. Deze zou je kunnen overwegen als je merkt dat je na een tijdje last krijgt van de band om je hoofd. 

  • Sta stil bij de kleurtint

Wat veel mensen niet weten is dat het belangrijk is om te kijken naar de tint van het glas. Bij weinig licht en mist filteren de gele en amberkleurige lenzen blauw licht weg. Dit zorgt ervoor dat schaduwen in de sneeuw duidelijk worden wanneer je om je heen kijkt. Lichtroze en rosé koperen brillenglazen zijn juist weer handig op dagen met weinig licht. Bij fel licht zorgen donkere tinten ervoor dat je ogen niet zo snel moe worden als je je bril lang draagt.

  • Check het soort glas 

Wij raden ook aan om te kiezen voor een bril met dubbele glazen, zodat er geen condensatie ontstaat wanneer de warme lucht van je adem in contact komt met de koude glazen. Een anticondenscoating aan de binnenkant van de bril kan ook helpen. Dit geldt ook voor ventilatie openingen aan de zijkant die de warme lucht uit de binnenkant van de bril naar buiten blazen.

Kies jij ook voor een nieuwe ski zonnebril? 

Zolang je op de bovenstaande zaken let is het kopen van een ski zonnebril echt niet zo lastig als je zou denken. Van belang is echter wel dat je een bril kiest waar je je comfortabel bij voelt en die je ook echt wil dragen. Dit is namelijk de enige manier om alles uit je aankoop te halen. Wil je nog veel meer te weten kopen over het kopen van de beste spullen voor op vakantie? Blijf dan zeker even hangen op onze website. Hier vind je namelijk nog veel meer leuke blogs die je alles laten zien over de beste aankopen van dit moment. Door je goed in te lezen zal je nooit meer een miskoop hoeven te maken

Ook interessant