Dit gereedschap moet iedereen standaard in huis hebben 

Jij als befaamd doe-het-zelf’er weet het natuurlijk allang: het is belangrijk om altijd te werken met goed gereedschap. Of je nu grote klussen of kleine klussen wilt oppakken rondom jouw woning, maar bijvoorbeeld ook voor je fiets of je auto, dan is het verstandig om een gereedschapskist te hebben met basis-items, waardoor jij elke klus aan kunt! 

Van het monteren van meubels tot aan het ophangen van gordijnen of schilderen. En van het repareren van lekkende kranen tot aan het opknappen van muurtjes. Of je nu houdt van klussen of niet, je kan niet voor elk wissewasje een klusjesman laten komen. Maar welk standaard gereedschap zou iedereen in huis moeten hebben? We gaan eens even kijken. 

Je kan rekenen op schroevendraaiers, hamer, tang, meetlint, een nijptang, een steeksleutel, zaag, schuurpapier en een boormachine. Zorg ook voor een aantal basis schroeven, pluggen en spijkers. Zodat je niet naar de bouwmarkt moet om dit op te halen. Je kan er ook voor kiezen om alles op te laten sturen, kijk dan even voor het beste gereedschap bij mastertools. Hier vind je alles overzichtelijk in een handige webshop.            

Schroevendraaier 

We zeiden het net al eventjes, maar schroevendraaiers kunnen heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld losse schroeven veel vastzetten van je fiets of van een deurklink die maar doordraait. Maar ook als je een nieuwe lamp wilt vervangen heb je vaak een schroevendraaier nodig. Kies dan voor eentje waarbij je direct kunt checken of er nog stroom op de draden staat. Haal niet één schroevendraaier maar kiest direct voor een setje. Elke kop van een schroevendraaier is weer anders, zoals een platte kop of een kruiskop. 

Tang 

Een tang heb je ook in verschillende vormen en maten. Voor het repareren van bijvoorbeeld een lekkende kraan is het goed om een tang in huis te hebben. Ook als je iets – in combinatie met de schroevendraaier – wilt vastdraaien kan het fijn zijn om het uiteinde vast te houden met een tang. 

Boormachine 

Je hebt boormachines in verschillende prijsklasse. Als jij niet zo vaak van plan bent om te gaan boren, dan hoef je niet direct een heel duur model te hebben. Maar het kan wel verstandig zijn om na te denken wat je wilt gaan boren. Zo kan niet elke boormachine een gaatje maken in een betonnen muur. Wil jij gordijnen bijvoorbeeld ophangen, dan is het dus goed om even te kijken welke boormachine je nodig hebt. 

Ga je voor het eerst boren? Lees dan ook even dit artikel!  Zo’n gat kun je tenslotte maar één keer maken in de muur. 

Pluggen, schroeven

Als je hebt geboord heb je pluggen en schroeven nodig. Zo blijft je gordijnreels ook daadwerkelijk hangen wanneer er gordijnen aan worden gehangen. Je kan in de bouwmarkt vaak wel een standaard doosje halen met pluggen en schroeven. Zo heb je standaard wat in huis. 

Hamer en spijkers

Een spijker is meer geschikt voor bijvoorbeeld het ophangen van een fotolijstje of een schilderijtje. Houd er wel rekening mee dat niet alle spijkers in elk materiaal geslagen kan worden. Gips en hout is vaak geen probleem. Maar beton en hardplastic, zoals deuren wel. En haal dan ook direct een goede hamer, want een spijker met de achterkant van een steen in een muur slaan is ook zo onhandig! 

Ook interessant