Betaalbaar je slaapkamer opknappen: hoe pak je dit aan? 

Last Updated on: 20th april 2023, 08:11 am

De slaapkamer is de plek waar je uitrust en waar je weer vol frisse moed aan een nieuwe dag begint. Daarom is het zeker ook niet gek dat veel mensen om de zoveel tijd hun slaapkamer willen opknappen. Maar hoe kun je dat doen zonder er te veel geld voor te betalen? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Je slaapkamer is dus een plek waar je graag wilt zijn. En een plek waar je, zodra je je ogen opendoet, ook direct weer blij van wordt. Toch begrijpen wij heel goed dat je daar niet te veel geld aan uit wilt geven. Daarom is het een goed idee om deze tips te gebruiken. Want een nieuwe slaapkamer? Dat hoeft niet duur te zijn! 

Knap de meubels op 

Allereerst kun je ervoor kiezen om je meubels op te knappen. Denk bijvoorbeeld aan het bed opnieuw verven en schuren. Voordat je kiest voor de optie: nieuwe kledingkast kopen, kan het ook zo zijn dat je nog prima het oude meubelstuk kunt opknappen. Nieuwe deuren in de kast bijvoorbeeld. Eigenlijk alle meubels in de slaapkamer kunnen een tweede leven krijgen door bijvoorbeeld te verven, deurknoppen te vervangen of stof te vernieuwen! 

Verf een muur

Misschien de makkelijkste manier om je slaapkamer een nieuwe look te geven, is door een prominente muur te verven. Denk bijvoorbeeld aan de muur waar het bed tegen staat. Op dit moment is donkerblauw en terracotta bijvoorbeeld een populaire kleur. Je kan het interieur van je slaapkamer een nieuwe touche geven door deze kleur op de muur aan te brengen. Dat kost je slechts een pot verf! 

Koop ander beddengoed 

Wat betreft stijl en interieur kun je ook een hoop doen in je slaapkamer op het gebied van beddengoed. Oud beddengoed dat is verwassen en er vaal uit ziet, is natuurlijk niet heel mooi om te zien. En hoogstwaarschijnlijk slaap je er nog heerlijk onder, maar het is toch zonde van de uitstraling van je slaapkamer. Kijk dus om de paar jaar naar nieuw beddengoed om je slaapkamer gemakkelijk een upgrade te geven.

Zet planten op de kamer

Planten zijn heel belangrijk. Niet alleen in de slaapkamer, maar eigenlijk door heel het huis. Planten zuiveren de lucht en daardoor slaap je ook nog eens lekkerder. Maar dat niet alleen, het ziet er ook nog eens mooi uit. Er zijn ook specifieke planten die goed passen op de slaapkamer, zoals de sansevieria. Dit is een hele makkelijke plant. Of kies voor goudpalm. Dit is ook een luchtzuiverende plant. 

Meer weten over welke planten er op de slaapkamer passen? Lees dan dit artikel!

Hang andere verlichting op 

Verlichting is ook een goede manier om de uitstraling van je slaapkamer aan te passen. Niemand wordt gelukkig van een TL-buis natuurlijk. Maar zachte verlichting dat je ook nog eens kan dimmen doet wonderen voor je slaapkamer. Zeker in combinatie met het donkerblauw op de muren en nieuw beddengoed. Je kan zorgen voor extra sfeerverlichting op de nachtkasjes of een sta-lamp in de hoek. Denk in ieder geval verder dan alleen de plafonniere op het plafond. 

Ook interessant