Dunste Vrouw Ter Wereld

Er zijn veel (vrij enge) beelden bekend van vrouwen met anorexia. Een ongezonde en soms zelfs dodelijke ziekte. Maar wat als je zó dun bent, dat je 0% lichaamsvet hebt? Het beperkt je leven, je kan amper iets eten, laat staan normaal bewegen. Lizzie Velasquez heeft hier last van: zij is de dunste vrouw ter wereld.

Lizzie Velasquez

Lizzie weegt amper 25 kilo en heeft dus géén lichaamsvet. Dit resulteert erin dat ze om het kwartier moet eten, wil ze (voor zover dat kan) gezond blijven. Ze heeft dan ook geen anorexia, maar een andere medische afwijking waardoor ze simpelweg niet aan kan komen. Hoewel veel vrouwen dit als iets positiefs in de oren klinkt, is het dat alles behalve. Lizzie eet dus om de 15 minuten, waardoor ze 60 maaltijden per dag eet.

Lizzie is met deze afwijking geboren. Ze kwam vier weken te vroeg ter wereld, en woog toen slechts één kilo. Inmiddels is de dunste vrouw ter wereld 21 jaar, maar doktoren kunnen niet voorspellen hoe lang haar levensverwachting is. Ze eet chips, kip, taart, alles wat kan. Toch blijft haar lichaam afzetten tegen extra kilo’s.

Inmiddels is Lizzie een bekend spreker, activist, auteur in Youtuber. Ze heeft ook een Ted Talk gegeven, die je hier kunt terugkijken. Op haar Youtube kanaal maakt ze open video’s over haar leven met haar afwijking, maar ook make-up tutorials en get ready with me’s. Daarnaast vlogt ze ook. Ze heeft bijna een miljoen abonnees.

Ook interessant