Man Met De Langste Naam: 746 Woorden

Het is op de gemiddelde verjaardag een behoorlijke klus om ieders naam te onthouden. Zeker Wanneer iemand een heel ingewikkelde óf lange naam heeft. Heb je al moeite met dubbele namen, dan ga je helemaal schrikken bij het horen over Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff Sr.

Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff Sr.

Deze man heeft namelijk de langste naam ter wereld: bestaande uit 746 woorden. Ja, echt. Zijn middelste namen zijn echter aan elkaar gevoegd, waardoor het één -onuitspreekbaar- lang woord is geworden. Dit is zijn volledige naam:

Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus Wolfe­schlegelstein­hausenberger­dorffvoraltern­waren­gewissenhaft­schaferswessen­schafewaren­wohlgepflege­und­sorgfaltigkeit­beschutzen­von­angreifen­durch­ihrraubgierigfeinde­welche­voraltern­zwolftausend­jahres­vorandieerscheinen­wander­ersteer­dem­enschderraumschiff­gebrauchlicht­als­sein­ursprung­von­kraftgestart­sein­lange­fahrt­hinzwischen­sternartigraum­auf­der­suchenach­diestern­welche­gehabt­bewohnbar­planeten­kreise­drehen­sich­und­wohin­der­neurasse­von­verstandigmen­schlichkeit­konnte­fortplanzen­und­sicher­freuen­anlebens­langlich­freude­und­ruhe­mit­nicht­ein­furcht­vor­angreifen­von­anderer­intelligent­geschopfs­von­hinzwischen­sternartigraum, Senior.

Dat is nog eens lastig voorstellen.

Hij schitterde jarenlang in het Guinness Book of World Records en heeft wonderbaarlijk genoeg zijn zoon ook dezelfde naam gegeven, alleen eindigde die met Junior in plaats van Senior. De name van Mr. Wolfe beginnen allemaal met een letter van het alfabet, in chronologische volgorde. Hij komt uit Bergedorf (nu onderdeel van Hamburg) en verhuisde later naar Philadelphia, in de Verenidgde Staten. Daar is ook zijn zoon geboren.

Mr. Wolfe­schlegel­stein­hausen­berger­dorff was ook lid van de Amerikaanse Namen Gemeenschap.

Ook interessant