De Langste Basketballer Ooit (in de NBA)

Het stereotype van een basketballer is een heel lange man. Met als voordeel dat hij dan heel makkelijk het net bereikt en een goede kans heeft om te dunken. Maar té lang zijn brengt ook veel nadelen met zich mee. Eerder schreven we al op allerecods over Sultan Kosen, de langste man ter wereld, met een lengte van 2 meter 51. Hij moet zich altijd voortbewegen op krukken en kan niet normaal lopen, laat staan sporten. Desondanks zijn ook sommige basketballer bizar lang, neem Paul Sturgess.

Paul Sturgess

Paul Strugess was een Engelse basketbal speler en is in 2011 door het Guinness Book of World Records benoemd tot langste basketballer ooit. Hij was 2 meter en 32 centimeter lang, en woog 147 kilo op dat moment. Hij speelde in de Verenigde Staten voor Harlem. Grappig feitje, hij zat in het team met de kleinste basketbal speler ooit, Jonte “Too Tall” Hall, die slechts 1.57 meter meette. Sturgess was op dat moment tevens de langste man in Groot Brittannië.

Verwachting

In 2017 kwam de zestienjarige Robert Bobroczky in beeld bij de media, omdat hij toen al de bizarre lengte van 2,31 meter had. Hij komt uit Roemenië, waar zijn vader ook al voor het nationale basketbal elftal speelde. Hij hoopt de grootste basketballer ter wereld te worden en later voor de NBA te spelen. Wie weet dat hij nog een paar centimeter groeit en ooit het stokje van Paul Strugess kan overnemen…

Ook interessant