Meest verkochte spelcomputer aller tijden

Gamers en mensen die voor hun lol spellen spelen kunnen je vaak de oren van je kop praten, omdat ze zo in de ban zijn van hun games en/of spelcomputers. Of het nou een oude Nintendo DS is, een WII of een nieuwe Nintendo Swish, spelcomputers zijn overal en al jaren razend populair. Niet voor niets dat grote gaming ontwikkelaars -zoals Nintendo en Sony- genoeg winst maken. Benieuwd wat de meest verkochte spelcomputer aller tijden is? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen.

Playstation 2 – Sony

Toen deze spelcomputer op 4 maart 2000 de markt betrad was hij al direct uitverkocht. Er lagen zelfs mensen voor de verkooppunten te slapen. En niet één nachtje, zoals soms gebeurt bij grote concerten, maar wekenlang. We-ken-lang!

Revolutionair

De playstation 2 heeft heel wat veranderd binnen de gamewereld. Alle computerspellen leken ineens ondergesneeuwd te worden door de komst van dit nieuwe station. Wat er vooral verbeterd was ten opzichte van andere games? Playstation.2 had niet alleen betere graphics, maar kon ook dvd’s en cd’s afspelen. Daarnaast kon je ook via een ethernetmodem online spelen tegen andere Playstation 2 spelers.

Hoe vaak is hij verkocht?

Dan nu: waarom is dit de meest verkochte spelcomputer aller tijden? Dat komt omdat hij meer dan 155 miljoen keer verkocht is. Dat maakt hem de meest verkochte spelcomputer aller tijden, opgevolgd door de Nintendo DS, met bijna 154 miljoen verkopen.

Ook interessant