Duurste Hond In De Wereld

Dierenliefhebbers hebben soms heel veel geld over voor hun beestje. Zelfs als ze geen rashond of -kat hebben kunnen de kosten voor het voer, eventuele medische behandelingen of accessoires voor het dier hoog oplopen.  Dat je iets over hebt voor het dier waar je veel tijd mee spendeert is best te begrijpen, maar er bestaan ook honden die duurder zijn dan een villa. Benieuwd naar de duurste hond ter wereld?

De Duurste Hond Ter Wereld

In China was er een man gek genoeg om bijna 1,5 miljoen dollar neer te leggen voor een Rode Tibetaanse Mastiff. Hoewel het hondenras in Nederland niet zo populair is, is het in China een echt statussymbool, te vergelijken met wat in Europa een Rolex of Ferrari is. Ook wordt er in China geloofd dat rood geluk brengt en daarmee zou deze man ook direct een levende dosis extra geluk in huis hebben gehaald.

Deze rode Tibetaanse Mastiff is in 2011 gekocht door een rijke projectontwikkelaar, maar wie de man precies is of was, is niet bekend. Zijn naam is niet bekend en ook weet niemand hoe hij eruit zou moeten zijn.  Het hondje heet Big Splash (in het Chinees Hong Dong) en is 80 centimeter lang en 90 kilo zwaar.

Het beestje komt vanuit een gebied rondom de Himalaya en is vermoedelijk één van de oudste hondenrassen uit het oosten. De levensverwachting van dit soort honden is ongeveer 14 jaar. Jep, dat betekent dat dit hondje bijna 110.000 dollar per jaar kost. Daarentegen kan de rijke projectontwikkelaar wel verdienen aan Big Splash, want elke keer wanneer er nieuwe pups geboren worden, worden die verkocht voor een bedrag van minimaal 11.000 euro. De eigenaar is echter niet van plan te gaan fokken en dat betekent dat we geen schattige babypups van Big Splash kunnen verwachten.

Ook interessant