CUPERTINO, CALIFORNIA – SEPTEMBER 07: An Apple employee holds a new iPhone 14 and iPhone 14 Plus during an Apple special event on September 07, 2022 in Cupertino, California. Apple unveiled the new iPhone 14 as well as new versions of the Apple Watch, including the Apple Watch SE, a low-cost version of the popular timepiece that will start st $249. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Hoe goed is de iPhone 14 Plus en welke iPhone past het best bij jou?

Last Updated on: 27th september 2022, 03:25 pm

Er is een nieuwe iPhone op de markt, maar is dat ook gelijk de beste? Hoe staat het ervoor met alle iPhones en wat doen de nieuwste aanpassingen in de waardering?

iPhone 14 plus

De nieuwe serie iPhones zijn pas net uit en iedereen heeft het erover. Wat is nu de beste iPhone? Er wordt veel gespeculeerd over de Pro Max versie, maar ook de iPhone 14 Plus heeft zo zijn voordelen. Deze telefoon is een stuk scherper geprijsd dan de allernieuwste en doet qua prestatie niet onder.

Camera van de 14 Plus

Deze telefoon heeft 12 megapixel in de hoofdcamera, 12 megapixel in de ultra groothoekcamera en ook 12 megapixel in de selfiecamera. Daarnaast vind je een verbeterde autofocus, met name in de selfiecamera en presteert deze telefoon ook 38% beter bij weinig licht. Een probleem waar Apple al jaren mee kampt. Want ook ’s avonds wil je natuurlijk leuke foto’s maken, zonder al te veel moeite te hoeven doen. Deze nieuwe vooruitgang in de camera maakt de iPhone 14 Plus extra aantrekkelijk om te nemen.

iPhone 14 Plus vs IPhone 14 Pro Max

Als we de iPhone 14 Plus vergelijken met de iPhone 14 Pro Max, zien we een paar verschillen. Ondanks dat de schermen van beide telefoons even groot zijn, zit er wel een verschil n het scherm. De Plus heeft een OLED-scherm met 60 Hz verversingssnelheid, terwijl de 14 Pr Max een ProMotion scherm heeft met 120 Hz veversingssnelheid. Daarmee lijkt het scherm nog natuurlijker te bewegen als je bijvoorbeeld tussen de homepagina’s swiped of scrollt op internet.

Veilige telefoon

De nieuwste iPhones zetten veiligheid verder voorop. Dat komt doorat deze telefoons twee nieuwe veligheidsfuncties hebben. Er zit een Crash Detection op je telefoon. Dat betekent dat je iPhone 14 Plus het merkt als je een auto-ongeluk hebt. Het toestel schakelt zelf hulp in en verzend je locatie naar hulpdiensten. Een mooie constructie, maar vergeet ook niet om je telefoon zelf te beschermen door hem goed te verzekeren. Je weet het maar nooit. Een andere handige veiligheidsfunctie is de Emergency SOS waarmee je je locatie via een satelliet kan doorgeven aan anderen.

Welke is beter?

Technische gezien in de iPhone14 Pro Max de beste telefoon van Apple tot nu toe. Toch zou je prima voor een andere telefoon kunnen kiezen die bijna net zo goed is en een stuk goedkoper kan. Nu de iPhone 14 serie uit is, is de iPhone 13 niet ineens slecht. Sterker nog: de oudere generaties zijn nog steeds heel goed te gebruiken en worden nu ook weer goedkoper.

Welke past bij mij?

Kiezen tussen alle iPhones is best wel lastig. Zeker als je niet zo veel voorkeur hebt als het op technisch gebied aankomt. Je kan altijd eerst nog meer leuke feitjes over de iPhone zoeken voordat je je keus maakt. Maar bij Apple is een belangrijke factor toch altijd het uiterlijk van de telefoon. Kies natuurlijk de telefoon waar jij blij van wordt en die je fijn in de omgang vindt. Het grootste verschil in uiterlijk is een groot of een klein scherm.

Ook interessant