de langste man ooit - robert madlow

Langste man die ooit heeft geleefd

Zoals het geval is met de mooiste langste mensen ter wereld, had ook Robert Madlow, die slechts 22 is geworden, zijn lengte te danken aan de ziekte hypertrofie van de hypofyse. Dit veroorzaakt een abnormaal hoge aanmaak van het groei hormoon. Naast dat je groeit, heb je allerlei akelige bij-effecten en de meeste lange mannen worden dan ook niet oud.

Robert Madlow (1918-1940) heeft een uiteindelijke lengte van 2 meter 72 bereikt en is daarmee de langste man die ooit heeft geleefd.

Toen hij 4 was, had hij al een lengte van 1.63, waardoor hij er al uitzag al een volwassen mannen. Rond zijn achtste levensjaar had hij de gemiddelde lengte voor mannen al lang en breed overschreden met 1.88 meter.

De Amerikaan Robert Wadlow (1918-1940) was met een lengte van 2 meter en 72 centimeter de langste man die ooit heeft geleefd.

Bekijk hier ook deze Youtube video over het tragische leven van Robert Madlow

Net voor zijn dood is zijn lengte nog eenmaal gemeten, op 2 meter 72. Hij was zeer waarschijnlijk nog veel langer geworden als ie langer had geleefd.

Zijn grote lengte werd veroorzaak door hypertrofie van de hypofyse, wat resulteert in een abnormaal hoge aanmaak van het menselijke groeihormoon. Was hij niet op zijn 22 gestorven, dan was hij waarschijnlijk nog veel langer geworden.

Het huidige record van lange man nog steeds in leven wordt gehouden door de Turkse reus Sultan Kösen met 2.51 Meter.

Ook interessant