4 vragen die je jezelf moet stellen voor je Dogecoin koopt

Last Updated on: 3rd december 2021, 03:16 pm

Als je overweegt geld in Dogecoin (DOGE) te investeren, zijn er een paar dingen die je jezelf eerst moet afvragen. Niet veel andere cryptocurrencies hebben zo een fluctuerende koers gehad in 2021 als Dogecoin. Vanaf het begin van het jaar tot begin mei steeg de koers van Dogecoin met 12.000%. Sindsdien, is het gedaald met meer dan 50%. Het is ook één van de weinige cryptocurrencies die bekend is bij een heel grote groep mensen. Door de prijsschommelingen en de populariteit van Dogecoin wil je misschien meedoen met de hype. Maar Dogecoin is verre van een veilige investering, dus stel jezelf de volgende vragen voor je beslist om DOGE te kopen.

 

1. Investeer omdat je zelf wilt en niet omdat anderen het zeggen

Het succes van Dogecoin heeft veel nieuwe investeerders aangetrokken. Velen zijn geïnteresseerd omdat ze natuurlijk de boot niet willen missen als de prijs zou blijven stijgen, of omdat ze van via familie en vrienden hebben gehoord dat ze hiermee snel geld kunnen verdienen. Helaas zijn dit niet de juiste redenen om Dogecoin te kopen. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. De prijs schoot in het verleden omhoog maar dit wil niet zeggen dat het weer zal gebeuren. Als je Dogecoin wilt kopen, denk dan goed na over waarom het de moeite waard is om te kopen. Het is tenslotte als grap bedoelt, en er is niets dat Dogecoin qua technologie onderscheidt van andere munten. De populariteit heeft de prijs opgedreven maar populariteit alleen zorgt niet voor een gezonde investering op lange termijn.

 

2. Heb je al naar andere cryptocurrencies gekeken?

In de cryptowereld zijn er tal van interessante projecten en munten. Als Dogecoin je interesse heeft gewerkt voor crypto, neem dan zeker ook eens de tijd om andere cryptocurrencies te onderzoeken. Bitcoin is de populairste cryptocurrency en wordt vaak vergeleken met digitaal goud omdat het een beperkte maximum hoeveelheid heeft. Ethereum is ook erg populair. Het is een platform waarop met behulp van smart contracts gedecentraliseerde applicaties (DApps) kunnen draaien. Cardano is een alternatief voor Ethereum met een grotere focus op duurzaamheid en economische toegankelijkheid. Deze cryptocurrencies en vele anderen hebben elk hun eigen specialisatie en probleem dat ze proberen op te lossen. Dogecoin heeft dit niet wat waarschijnlijk het groeipotentieel op de lange termijn kan beperken.

 

3. Wat ben je van plan met je investering?

De koersen van cryptocurrencies kunnen sterk schommelen. Voor Dogecoin is dit niet anders. Daarom is het belangrijk om op voorhand na te denken over wat je van plan bent. Doe je dit niet dan loop je het risico om emotioneel betrokken te geraken en dan ga je fouten maken. Het is dus verstandig om jezelf enkele regels op te leggen waaraan je je gaat houden. Je kunt bijvoorbeeld een regel opstellen dat je enkel mag kopen onder een bepaalde prijs of enkel mag verkopen boven een bepaalde prijs. Een andere optie is dat je je investering vast zet (staked) voor een paar maanden zodat je geen emotionele aan- of verkoop orders kunt plaatsen. Nog een andere strategie is om geleidelijk aan te kopen (dollar-cost-averiging). Je investeert bijvoorbeeld over een langere periode elke week een klein bedrag waardoor je aankoopprijs een gemiddelde is van de prijs gedurende die periode.

 

4. Waar kun je Dogecoin kopen?

Als je uiteindelijk beslist om Dogecoin aan te kopen, moet je natuurlijk weten waar je het kunt aankopen. In het verleden waren er maar weinig beurzen of exchanges waar je DOGE kon kopen maar vandaag de dag is Doge op de meeste platformen aanwezig. In Europa kun je DOGE kopen op Anycoin Direct, de meest betrouwbare crypto broker in Europa.

Ook interessant