5 Simpelste spellen om snel te spelen

Last Updated on: 14th september 2021, 12:27 pm

Soms heb je zin in het spelen van een spel, maar geen zin in het doornemen van ellenlange handleidingen boordevol regels. Gelukkig is er voor elke gelegenheid wel een spel, en dus ook voor de momenten dat je snel een simpel spel wil spelen. Wij hebben 5 simpele spellen op een rijtje gezet voor je.

Roulette

Hou je van een beetje (extra) spanning en wil je kans maken om geld te winnen met je spel? Dan is roulette hét spel voor jou: eenvoudig, gemakkelijk te begrijpen en snel om te spelen. Roulette in het kort: er draait een wiel met daarop 37 vakjes: de getallen 1 t/m 36 en de 0.

De croupier laat in tegenovergestelde richting een balletje draaien en deze landt in één van de vakjes. Ondertussen zet je in op een getal, een kleur (zwart of rood) of een reeks getallen en als het balletje in het goede vakje landt, win je. Hoeveel, dat ligt aan je inzet en de aanvullende regels.

Toepen

Dit spel is al jarenlang populair als kroeg-/drinkspel en wordt ook door jongeren veel gespeeld. Het lijkt op hartenjagen maar dan in een eenvoudigere vorm. Je speelt met z’n vieren en 32 kaarten, alle kaarten van 7 t/m aas. Ieder krijgt twee paartjes kaarten (dus 4 totaal) en wie de laatste slag wint, wint het spel. De boer is het laagst, de 7 het hoogst. Je moet altijd kleur bekennen als het kan en wie de laatste slag wint, wint het spel. Snel, simpel en leuk!

Qwixx

Dobbelspellen kunnen soms best lang duren. Heb je daar geen zin in? Speel dan eens Qwixx, dit spel kun je binnen een half uur gespeeld hebben en is niet moeilijk te leren. Je dobbelt met 6 dobbelstenen en streept een worp weg op één van de vakjes in 4 rijen.

Hoe voller de rij is, hoe meer punten die oplevert. Kun je niets meer wegstrepen dan krijg je strafpunten. De speler met de meeste punten wint. Hoe simpel het ook klinkt, het is een spannend spel waarin je zeker gaat strijden voor het meest aantal punten!

 

Weerwolven van Wakkerdam

Een spel voor groepen, van 8 tot 23 personen, en dat ongeveer een kwartier per spel duurt. Snel en het kan nooit heel moeilijk zijn dan. Dat klopt, het is een eenvoudig spel dat ook veel door kinderen gespeeld wordt, maar kinderachtig is het zeker niet.

Er is één spelleider die iedereen een kaart met een rol geeft. De bedoeling is dat er elke nacht iemand ‘vermoord’ wordt door de weerwolven en iedere dag een vermeende weerwolf weggestuurd wordt door de burgers. Klinkt dit bekend? Het televisieprogramma De Verraders was hier inderdaad op gebaseerd.

Juffen

Nog een drankspelletje, waarbij alles om het getal 7 draait. Meer dan een aantal spelers heb je niet nodig. Speler 1 begint met het getal 1 te noemen, speler 2 noemt 2 etc. Alle getallen die iets met 7 te maken hebben, mogen niet genoemd worden maar in plaats daarvan zegt de speler JUF. Dus ook bij 17, 27 of een veelvoud van 7 zoals 14, 21 etc. Wie een fout maakt of te lang aarzelt, moet drinken. Simpeler kan het bijna niet, toch?

Ook interessant