5 Grootste Steden Frankrijk

Onder Nederlands is Frankrijk het populairste vakantieland, gevolgd door Spanje en Duitsland. Sinds Chateau Meiland op televisie een razend succes is, wil al helemaal elke Nederlander naar het zuiden reizen. Ben je nog nooit in Frankrijk geweest of zou je je meer willen verdiepen in haar steden? Dit zijn de grootste steden van het land van de baguettes en de wijn.

  1. Parijs

Het zal je niet verbazen dat de hoofdstad van het Franse Land ook de meest bevolkte stad is. Parijs heeft 2,2 miljoen inwoners. Hoewel Parijs de negende grootste stad van Europa is qua inwoners, wordt het gezien als één van de vier grote wereldsteden. De andere drie zijn New York, Tokyo en Londen. De grootste trekpleisters van Parijs zijn de Eiffeltoren, het Louvre en het paleis van Versailles, wat een stukje buiten het centrum ligt.

  1. Marseille

Parijs wordt opgevolgd door de zuidelijke kustplaats Marseille, waar 855.000 inwoners wonen. Inderdaad, direct een stuk minder dan in Parijs. Er vertrekken steeds meer toeristen naar deze plaats, omdat het weer hier aangenamer is dan in de Noordelijke stad Parijs.

  1. Lyon

Lyon staat op een derde plaats in deze lijst en telt zo’n 500.000 inwoners. Het centrum van deze prachtige historische stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus zeker het bezoeken waard. Je kunt Lyon ook kennen omdat het hoofdkantoor van Interpol (internationale politieorganisatie) hier gevestigd is.

4. Toulouse

Toulouse staat op een vierde plaats met ruim 450.000 inwoners. Toulouse staat bekend om haar oude universiteit, afkomstig uit de 13e eeuw.

5. Nice

De op vier na grootste stad van Frankrijk is Nice, met een inwoneraantal van 340.000. De stad ligt aan de Middellandse Zee in het zuiden van het land. Nice is de hoofdstad van Alpes-Martimes.

Ook interessant