Zwaarste Mens Ter Wereld

Omdat gewicht nogal kan fluctueren (je kunt immers zo een paar kilo aankomen of afvallen), hangt de positie van de zwaarste mens ter wereld heel erg af van de staat van zijn. Volgens gegevens van Guinness World Records in 2016 was de zwaarste man ter wereld Juan Pedro Franco. Toch was hij in februari 2018 druk bezig met afvallen, dus of hij nog steeds op dezelfde positie staat, is niet zeker.

Op het moment van de meting van Guinness World Records kon Juan Pedro niets anders dan in bed liggen. Hij woog op dat moment 595 kilo. Hij had daarnaast ook veel medische klachten: zo had hij longproblemen, een hoge bloeddruk, een stoornis aan zijn schildklier en diabetes. Als de zwaarste man ter wereld niet zou afvallen, zou zijn leven volgens medici nog van korte duur zijn.

Het levensgevaar maakte dat Juan Pedro écht wilde afvallen. Hij onderging meerdere maagoperaties en volgde een streng dieet. Binnen twee jaar was hij 250 kilo afgevallen. Op dat moment kon hij met hulp van een rollator ook stapjes buiten bed zetten, maar zelf lopen gaat nog steeds. Ooit hoopt de Mexicaan dat wel weer te kunnen.

Juan Pedro doet er alles aan om zijn gezondheid weer op peil te houden en sport veel, voornamelijk vanuit bed. Toch houden zijn dokters hem goed in de gaten, omdat het nog steeds kan dat hun behandeling niet aanslaat.

Ook interessant