Grootste steden Brazilië

Last Updated on: 10th september 2019, 06:36 pm

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika, met 8,5 miljoen vierkante kilometer. Bedenk dan even dat Nederland 42,5 duizend vierkante kilometer groot is. Dat is 8.500.000 tegen 42.500. Bizar, toch? Dat betekent dat Nederland precies 200 (tweehonderd!) keer in Brazilië past. Amper te vergelijken dus. Toch zijn wij direct benieuwd naar hoe groot de grootste steden van Brazilië zijn. En in hoeverre deze groter zijn dan Nederlandse steden. Dit is de top 10 met grootste steden van Brazilië:

  1. São Paulo

Sau Paolo is de grootste stad van Brazilië, met meer dan 12 miljoen inwoners (ter vergelijking: dat is meer dan 2/3 van Nederland). Het ligt in de gelijknamige deelstaat en werd in 1554 gesticht door de portugezen.

  1. Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de op één na grootste stad van Brazilië, met ongeveer 6 miljoen inwoners. Hoewel dat nog steeds heel veel is, is dat de helft van São Paulo. Daar zit dus een groot verschil in.

  1. Brasilia

Wat veel mensen niet weten, is dat Brasilia sinds 1960 de hoofdstad is van Brazilië. Toch denken velen nog steeds dat Rio de Janeiro of São Paulo de hoofdstad is. Het is momenteel de jongste stad van de wereld en is bewust gebouwd om de economie van het land te stimuleren. De overheid van Brazilië is hier ook gevestigd. Er wonen ongeveer drie miljoen mensen.

Deze steden vallen buiten de top 3:

  1. Salvador de Bahia – 3 miljoen inwoners
  2. Fortaleza – 2,6 miljoen inwoners
  3. Belo Horizonte – 2,5 miljoen inwoners
  4. Manaus – 2 miljoen inwoners
  5. Curitiba – 1,8 mijoen inwoners
  6. Recife – 1,6 miljoen inwoners
  7. Porto Alegre – 1,5 miljoen inwoners
Ook interessant