Wat is jouw smaak interieurstijl?

Last Updated on: 20th september 2022, 11:43 am

Een woonkamer is tegenwoordig niet meer zomaar een woonkamer. Gedurende de corona crisis werd dit namelijk ook een nieuwe werkplek voor velen. Sommigen hadden het geluk dat er nog een andere geschikte werkplek in hun woning was, maar velen ook niet. Voor het eerst werd er kritisch gekeken naar het interieur. Want er is niets zo saai om een hele dag naar een witte muur te kijken, toch? Bovendien is het aantal uren dat we thuiswerken na corona verdubbeld. Heel Nederland werkt tegenwoordig vaker thuis. Daarom is het belangrijk dat je je fijn en prettig voelt thuis. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woonstijl past bij jouw persoonlijkheid? Je interieur vertelt veel over wie jij bent en waar je je prettig voelt. Is jouw woning ook toe aan een nieuwe uitstraling? We hebben vijf interieurstijlen uitgelegd die op dit moment populair zijn, waardoor jij misschien wel meer inzicht krijgt in wat jouw smaak nou precies is.

Bohemian 

Allereerst is het hippie-tijdperk terug van weggeweest. De oriëntaalse elementen met veel groen zijn helemaal terug aan het komen. Dit kun je leuk combineren met rieten meubels en een oriëntaals tapijt. De warme uitstraling kenmerkt zich door het wereldse, eclectische en natuurlijke karakter. De Bohemian interieurstijl met wereldse en oriëntaalse aspecten is niet ‘binnen de lijntjes’. Kleuren, patronen en stijlen mogen gecombineerd worden. Het is ook leuk om deze stijl naar buiten te brengen. Je kunt ook tuinmeubelen aanschaffen in deze stijl en het wereldse karakter doortrekken naar de tuin. Tuinmeubels van bamboe of rotan geeft een warme uitstraling en is helemaal in de stijl van het hippie-tijdperk. 

Scandinavisch

Houd je meer van simpliciteit? En is het combineren van kleuren, patronen en stijlen niet helemaal jouw ding? Dan is een Scandinavisch interieur stijl waarschijnlijk meer iets voor jou. Deze stijl kenmerkt zich door eenvoudige, functionele en een warme decoratieve stijl. Hierbij staan wittinten, lichte en neutrale kleuren centraal. Dit geeft een rustige en frisse uitstraling. Deze uitstraling kun je ook meenemen naar buiten door een strakke loungeset. Je kunt deze lichte kleuren ook combineren met donkere kleuren als tegenwicht. 

Industrieel

Een industriële woonstijl kenmerkt zich door de rauwe uitstraling. Deze uitstraling kenmerkt zich door het gebruik van bakstenen en stalen elementen. Alles wat een industriële uitstraling geeft, zoals beton of zichtbare buizen, is kenmerkend voor deze stijl. 

Landelijk

Wil je liever werken met natuurlijke materialen zoals hout? Of een gave leren bank combineren met zachte kussens? Dan is waarschijnlijk een landelijk interieur stijl iets voor jou. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt voor een warme uitstraling. De sfeer wordt door het landelijk wonen ongedwongen, gezellig en knus. 

Vintage

Houd jij ervan om leuke tweedehands meubels te scoren in een vintage winkel? Een retro uitstraling is steeds populairder geworden. Bij een vintage woonstijl kun je oud en nieuw combineren door een snufje klassiek en een vondst uit de kringloop. Vind je het niet erg om lang te zoeken naar een vondst in een kringloop? Dan is deze interieurstijl waarschijnlijk jou op het lijf geschreven. Bovendien is het duurzaam en verantwoord om tweedehands spullen te hergebruiken.

Ook interessant