Alle ingrediënten voor een unieke kerst dit jaar!

Wil jij dit jaar je werknemers verrassen met unieke kerstpakketten? Dit is een attente manier om je werknemers te bedanken aan het eind van het jaar. Toch blijft het lastig om een origineel en uniek kerstpakket te bedenken. Gelukkig zijn er steeds meer kerstpakketten verkrijgbaar in verschillende categorieën. Zo hoef je je niet meer te beperken tot een kerstpakket met etenswaren, maar kun je ook bijvoorbeeld een wellness kerstpakket geven. Zijn jouw werknemers echte karaoke liefhebbers? En is dit jullie favoriete vrijdagmiddag activiteit? Denk dan aan een karaoke kerstpakket! Maar een kerstpakket kan tegenwoordig ook in teken staan van een lievelingskleur, zoals het kerstpakket in blauw. Ben jij geïnteresseerd in het aanbod omtrent kerstpakketten kopen? Lees dan snel verder. Ook hebben wij leuke weetjes op een rij gezet over de oorsprong van Kerst, de kerstman en het geliefde kerstpakket. 

Kerst 

Iedere familie kent weer zijn eigen tradities rondom Kerst. Is het voor jullie vanzelfsprekend dat Kerst in teken staat van gourmetten? Of sluiten jullie het jaar af met gedichten en cadeautjes? Door de jaren heen wordt het familiefeest steeds meer eigen. Op deze manier is Kerst voor iedere familie weer anders. Maar toch blijft het een dag waarbij iedereen er prachtig uitziet en lief is voor elkaar. Wil je jouw kerst dit jaar nog unieker maken? Denk dan eens aan het bezoeken van een kerstmarkt. Hier staan diverse kraampjes met kerstartikelen, lekker eten en drinken. Door de lichtjes en de versiering krijg je nog meer zin in Kerst. Het wordt meestal enkele weken voor Kerst gehouden. Het allerleukst is om naar een kerstmarkt te gaan in een foute kersttrui. Hier kun je samen met je familie, vrienden of partner ook nog eens een leuke challenge van maken. Degene met de meest foute kersttrui, wint! 

Alle weetjes op een rij

Wil jij het liefst ook zoveel mogelijk over het geweldige familiefeest te weten komen? Lees dan verder, want wij hebben alle leuke weetjes rondom Kerst op een rijtje gezet. Want weet jij bijvoorbeeld waar het idee van de Kerstman vandaan komt? De Kerstman kent zijn oorsprong bij de bekende Sint-Nicolaas, of ook wel onze Sinterklaas. In de vierde eeuw leefde Sint-Nicolaas in Turkije. Hij stond bekend om zijn gulle geschenken aan armen. Deze geschenken gaf hij anoniem. Hij legde ‘s nachts bijvoorbeeld munten in de schoenen van armen. Hierdoor leggen we nog steeds onze schoen tegenwoordig. Kerst heeft dus een lange geschiedenis en ontstond in de vierde eeuw. Maar wat vieren we eigenlijk tijdens Kerst? In de vierde eeuw kwam keizer Constantijn met een feestdag voor de geboorte van Jezus. De exacte verjaardag van Jezus Christus is onbekend, maar vanaf toen werd er besloten om ieder jaar Kerst te vieren op 25 december. Maar hoezo vieren wij dan ook Tweede kerstdag? Dat heeft alles te maken met dat er vroeger een extra feestdag toegevoegd is aan Kerst. Op deze manier konden werknemers alsnog Kerst vieren op 26 december. Voor hun familie kregen ze overgebleven eten mee van hun werkgevers. Zo is het kerstpakket ontstaan zoals we die tegenwoordig nog kennen!

Ook interessant