basketball hoop in basketball court
Photo by Markus Spiske on Pexels.com

De top 10 beste basketballers

Last Updated on: 17th oktober 2022, 11:14 am

Basketbal is zeer populair in Amerika. De beste basketballers ter wereld spelen dan ook in de Amerikaanse competitie, de NBA. We hebben een aantal grote namen is ons lijstje verwerkt zoals Kobe Bryant en Shaquille O’Neal. Echte legendes in de basketbalsport.

Om basketbal nog leuker te maken is het mogelijk om online weddenschappen op de sport te plaatsen. Neem een kijkje bij de Unibet basketbal odds voor het de beste quoteringen en basketbal weddenschappen.

1.    Michael Jordan

We hebben Michael Jordan bovenaan onze lijst gezet. Vaak wisselt hij de nummer 1 positie af met Lebron James. Beide geweldige basketbalspelers. Michael Jordan heeft 6 kampioenschappen gewonnen. Zijn gemiddelde statistieken zijn 30.1 punten, 6.2 rebounds en 5.3 assists.

2.    Lebron James

Lebron James veroverde twee NBA-titels, 2 Finals MVP en 2 League MVP. Hij hielp de Cavaliers aan een geweldige comeback en speelden in 9 opeenvolgende finales. Lebron is de topscorer in een play-off en kan nog veel meer records breken.

3.    Kobe Bryant

We zetten hem zo hoog in de lijst omdat Kobe Bryant een gerespecteerde basketballers was. Hij was altijd als eerst aan het trainen, maakten overal een wedstrijd van en wilden altijd de beste zijn. Een inspiratie voor veel basketballers en andere sportmensen.

Bryant werd de grootste Lakers allertijden genoemd. Hij staat in de NBA-topscorer lijst. In 2006 bewijst hij zich tegen de Raptors door 81 punten te schoren. Sinds 2021 is hij opgenomen in de Basketball Hall of Fame. Een laatste eerbetoon aan een van de grootste NBA-spelers allertijden.  

4.    Kareem Abdul Jabbar

De statistieken spreken voor Kareem Abdul Jabbar. Hij was topscorer in de geschiedenis van de NBA en heeft alle onderscheidingen in de Amerikaanse basketbalcompetitie gewonnen. Ook brak hij het record van aantal NBA All-Stars. Hij heeft de prijs 19 keer gewonnen.

 5.    Magic Johnson

Showtime Lakers heeft veel te danken aan Magic Johnson. Zijn spectaculaire moves brachten het team naar een heel ander niveau. Hij ging vroeg met pensioen maar kwam nog even terug voor The Dream Team tijdens de Olympische Spelen in 1992.

6.    Bill Russel

Een hele succesvolle speler die 11 NBA-titels won. Hij heeft veel betekent voor het verdedigende spel in de competitie. Zijn schot blokkerende vermogen was ongekend.

7.    Shaquille O’Neal

Zijn bijnaam is Shaq en hij stond bekend om zijn lengte en brute kracht. Een aantal regels zijn veranderd in de NBA door Shaq. O’Neal speelde geen aantrekkelijk basketbal. Hij gebruikte zijn lichaam om de bal in de basket te krijgen.  Hij won 4 kampioenschappen en scoorden gemiddeld 23.7 punten, maakte 10.9 rebounds en gaf 2.5 assists.

8.    Larry Bird

De grootste Celtics-speler allertijden is Larry Bird. Zijn intelligentie en doorzettingsvermogen was een inspiratie voor vele. Bird werd twee opgenomen in de Hall of Fame. Ook deed hij mee aan het Dream Team in 1992.

9.    Wilt Chamberlain

Een gemiddelden van 50,4 PPG heeft een speler nooit meer gehaald na Chamberlain. Hij was een ware legende in basketbal.

       10. Tim Duncan

Duncan speelde alleen voor San Antonio Spurs. Hij won 5 NBA-titels met het team en behaalde 1001 overwinningen. Later werd hij assistent-coach voor de Spurs en is opgenomen in de Naismith Memorial Hall of Fame.

Ook interessant