De voordelen en nadelen van een Google Pixel telefoon 

Last Updated on: 14th oktober 2022, 01:02 pm

Ben jij een Androidgebruiker? Dan heb je veel keuze als het gaat om telefoons. Dit maakt het soms een moeilijke keuze, en met de Google Pixel telefoon erbij wordt dit nog moeilijker. Met deze blog proberen wij je te helpen. 

Google, we kennen het allemaal en misschien ben jij zelfs wel via de Google zoekmachine bij deze blog terecht gekomen. Nu is dat allemaal niet zo gek, maar wat wel gek is dat wij in Nederland nog bijna niks van de Google Pixel telefoons hebben gehoord. Dit komt omdat ze de laatste jaren niet te koop waren op de Nederlandse markt. Tot nu, want het laatste model van Google is eindelijk goed genoeg om de concurrentie aan te gaan met de grote merken. 

Voordelen van de Google Pixel 

Om te beginnen zetten we alle voordelen voor deze nieuwe telefoon op een rijtje. 

De beste prijs

Een groot voordeel van de Google Pixel telefoon ten opzichte van Apple of Samsung is toch wel de prijs. Voor de prijs van een nieuwe Samsung kan je bijna twee Google Pixel telefoons halen. Mocht je toch liever een telefoon met abonnement willen? Wij zochten voor je uit hoeveel het kost om een Google pixel met abonnement aan te schaffen, en voor welke provider je zou moeten gaan. Klik op de link om erachter te komen wat onze keuze is geworden.  

Camera technisch geweldig 

Google heeft vol ingezet op de camera’s van hun telefoon. Want dat is toch wat we veruit het meeste gebruiken voor al onze plaatjes op social media hebben we een goede camera nodig. Bij Google hebben ze met de Pixel AI, artificial intelligence toegepast. Dit is kunstmatige intelligentie en maakt al jouw foto’s van betere kwaliteit dan normaal. Ga je in de avond fotograferen dan zal je met de Google Pixel zien wat jij met het blote oog ziet, en waarschijnlijk nog beter. 

Ultieme Android toepassing 

Google heeft eindelijk gezorgd voor de beste Android toepassing. Zo werken veel verschillende merken met Android als besturingssysteem en ziet het er allemaal hetzelfde uit. Maar bij Google hebben ze een nieuwe Android skin toegepast die je precies geeft wat je nodig hebt. Alle poespas hebben ze verwijderd, dus meer functionaliteit en daardoor vele malen sneller dan andere telefoons. 

Nadelen van een Google Pixel 

Ieder voordeel heeft natuurlijk ook z’n nadeel. Wij zochten uit wat de nadelen zijn van een Google Pixel telefoon. 

Het verleden zit in de weg 

Helaas zal je toch altijd ook naar het verleden van een telefoon moeten kijken. Bij Google is er in de afgelopen jaren veel misgegaan. Dus is voor veel gebruikers de vraag: ‘is het deze keer wel goed?’ Helaas kunnen we deze vraag pas over een paar maanden echt beantwoorden. 

Geen sexy telefoon 

Wanneer jij gewoon een goede telefoon wil ben je aan het juiste adres. Maar de Google Pixel is verre weg van sexy te noemen. Zo doet het wat het beloofd en heeft het een design dat nogal gewoontjes lijkt. Ook worden ze niet verkocht in veel verschillende kleuren. Dus een bijzondere telefoon zoals de Samsung Flip is het zeker niet. 

Ook interessant