focused female employee reading information on computer in office
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Waar moet je op letten bij email hosting?

Last Updated on: 24th april 2023, 08:56 am

Als je vanaf al je apparaten toegang wil tot je mail is het een goed idee om email hosting te nemen. Je krijgt dan bovendien een eigen emailadres dat past bij je domeinnaam! Dit is bijvoorbeeld handig als je eigen baas bent. Je kunt dan een emailadres aanmaken voor jezelf als eigenaar van het bedrijf. Al je werknemers kunnen vervolgens ook nog een persoonlijke email krijgen. Hiervoor heb je dus wel email hosting nodig. Krijg geen spijt van je keuze door op de volgende factoren te letten!

Prijs

Bij het afsluiten van email hosting zul je natuurlijk altijd rekening houden met de prijs. Waarschijnlijk heb je zelf eerst al een budget bepaald. Zorg ervoor dat je pakket niet duurder wordt dan wat je kunt betalen. Kijk hiervoor overigens niet alleen naar de prijs per maand. Sommige providers vragen namelijk ook set-up kosten. Je hoeft ze maar één keer te betalen, maar het is natuurlijk nog beter als deze kosten niet berekend worden door je hoster.

Schijfruimte

Hoe meer mails je ontvangt, hoe voller je schuifruimte wordt. Op een gegeven moment kun je daardoor geen mails meer ontvangen, wat voor de nodige problemen kan zorgen. Voorkom dit door bij het afsluiten van email hosting te kijken naar de schijfruimte. Per emailadres zul je al snel minstens 500MB nodig hebben, soms zelfs meer.

Domeinnaam

Als je een onderneming hebt, is de kans groot dat je je emailadres wilt personaliseren. Zo wil je je domein toevoegen aan je mailadres. Email hosting zorgt hier dus voor, maar alsnog is het belangrijk om rekening te houden met de domeinnaam. Niet alle providers van email en website hosting bieden deze mogelijkheid namelijk aan. Ook kun je niet altijd gebruik maken van .nl.

Mail forwarding

Gebruik je een algemeen account zodat je zowel je persoonlijke als je werkmails kunt lezen? Je doet er dan goed aan om bij email hosting te kiezen voor mail forwarding. Deze functie stuurt al je mails automatisch door. Dit kun je bijvoorbeeld aansluiten op het algemene mailaccount, wel zo handig!

Mailboxen

Bij het afsluiten van email hosting raden we bovendien aan om te kijken naar het aantal mailboxen dat aangemaakt kunnen worden. De meeste providers hebben hier namelijk een beperking voor bepaald, al zijn er ook aanbieders waarbij je onbeperkt mailboxen kunt aanmaken. Bepaal zelf hoeveel je nodig heb en gebruik deze informatie als je een email hosting pakket afsluit.

Ook interessant