Alles over drones uitgelegd

De laatste jaren zijn drones aan een opmars bezig. De kans is dan ook groot dat je er weleens van gehoord hebt of iemand kent die een drone heeft. Misschien overweeg je zelf wel een drone te kopen. Als dit laatste het geval is, is het handig om te weten waar je aan begint. Daarom leggen wij je in deze tekst alles uit wat je over drones moet weten.

Wat is een drone?

Een drone is een onbemand luchtvaartuig dat vanaf de grond bestuurd wordt. Dit kan met behulp van een afstandsbediening of computer. Vroeger werden drones vooral ingezet in het leger, maar tegenwoordig kun je als particulier ook een drone kopen. De drones voor particulieren zijn een stuk kleiner en worden bovendien voor andere doeleinden ingezet. Zo kun je als particulier bijvoorbeeld racen met een drone, maar ook foto’s en video’s maken. Toch worden ze tegenwoordig ook voor allerlei andere doeleinden ingezet, zoals het inspecteren van gebouwen en infrastructuur, binnen de landbouw en bij zoek- en reddingsacties.

Verschillende soorten drones

Wie denk dat iedere drone hetzelfde is, heeft het mis. Wanneer jij je in drones verdiept, valt het je snel genoeg op dat er verschil zit in de grootte en de prijs. Dit komt doordat er allerlei verschillende soorten drones zijn. In grote lijnen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten: hobby- en recreatieve drones en professionele drones. Hieronder lichten we beide soorten drones kort toe.

1) Hobby- en recreatiedrones

Zoek je een drone die je kunt gebruiken om foto’s en video’s te maken? Dan is dit type drone ideaal. Deze drones zijn over het algemeen klein van stuk en licht van gewicht. Kijk maar eens naar de DJI FPV drone. Je kunt dit onbemande luchtvaartuig relatief makkelijk besturen en daarnaast is dit type drone vaak gunstig geprijsd.

2) Professionele drones

Als je een drone zoekt voor commerciële toepassingen, heb je een professionele drone nodig. Dit type wordt bijvoorbeeld ingezet bij het inspecteren van gebouwen en zoek- en reddingsoperaties. In vergelijking met hobby- en recreatiedrones zijn professionele drones een stuk grote en krachtiger. Dit heeft logischerwijs ook invloed op de prijs. Heb je geen ervaring met drones? Dan is een professionele drone kopen niet verstandig.

Wat kost een drone?

Voordat je een drone koopt, wil je ongetwijfeld ook weten hoeveel dit je kost. Dit kunnen we je helaas niet precies vertellen. De prijzen van drones lopen namelijk nogal uiteen. Zo kun je al een drone kopen voor een paar tientjes, maar er zijn ook drones te koop van een paar honderd of zelfs meer dan duizend euro. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte, de kwaliteit van camera’s en sensoren, de vliegtijd, het bereik, de automatische functies, het materiaal, het merk en het doel.

Waar koop ik een drone?

Wil je een drone kopen? Dan kun je op verschillende plekken terecht. Zo kun je een bezoekje brengen aan een camerawinkel in Amsterdam. Hier kom je allerlei soorten camera’s tegen, waaronder tal van drones. Ga je liever de deur niet uit of is Amsterdam niet bepaald om de hoek? Geen probleem, want je kunt ook online een drone kopen. Op het internet vind je een groot aantal sites die drones verkopen. Vergeet niet je eerst goed in de site en de drone te verdiepen voordat je daadwerkelijk tot aankoop overgaat.

Ook interessant