10 Beste Nederlandse Darters

10 Beste Nederlandse Darters

Darten is in Nederland een hele populaire sport. Zodra er dart wedstrijden uitgezonden worden, zit menig Nederlander aan de buis gekluisterd om zijn favoriete darter te zien spelen. Maar onze Nederlandse darters zijn ook in de rest van de wereld geliefd. Wij zetten op een rij wie de 10 beste Nederlandse darters zijn.

Darters, wie is er niet gek op? Darters, wie is er niet gek op? In Nederland hebben we een aantal geweldige darters die de wereld hebben veroverd met hun talent en vaardigheden. In deze blog zullen we de top 10 Nederlandse darters bespreken en wat ze zo speciaal maakt.

 

1. Michael van Gerwen

Embed from Getty Images

Laten we beginnen met de koning van het Nederlandse darten, Michael van Gerwen. Deze man heeft de dartswereld verbaasd met zijn ongelooflijke precisie en consistentie. Hij heeft talloze titels gewonnen en staat bekend om zijn snelle en agressieve spel. Van Gerwen is echt een legende in de dartswereld.

Enkele prijzen die Michael van Gerwen gewonnen heeft:

 • PDC Wereldkampioenschap Darts: Winnaar in 2014, 2017, en 2019.
 • Premier League Darts: Winnaar in 2013, 2016, 2017, en 2018.
 • World Matchplay: Winnaar in 2015, 2016, en 2017.
 • Grand Slam of Darts: Winnaar in 2015, 2016, en 2017.
 • PDC Players Championship Finals: Winnaar in 2013, 2015, 2016, en 2019.

 

2. Danny Noppert

 

Een andere getalenteerde darter is Danny Noppert. Hoewel hij misschien niet zo bekend is als Van Gerwen, heeft Noppert zich bewezen als een geduchte tegenstander. Zijn techniek en strategie zijn indrukwekkend en hij heeft al enkele belangrijke overwinningen behaald.

 

3. Dirk van Duijvenbode

Embed from Getty Images

Dirk van Duijvenbode is misschien wel een van de meest verrassende namen op deze lijst. Hij is relatief nieuw in de dartswereld, maar heeft al indruk gemaakt met zijn sterke spel. Van Duijvenbode staat bekend om zijn vastberadenheid en vasthoudendheid, wat hem tot een geduchte tegenstander maakt.

 

4. Raymond van Barneveld

Embed from Getty Images

Raymond van Barneveld is een van de meest geliefde Nederlandse darters aller tijden. Hij heeft een indrukwekkende carrière gehad en heeft vele titels op zijn naam staan. Van Barneveld is bekend om zijn charisma en zijn vermogen om onder druk te presteren. Hij heeft een grote schare fans over de hele wereld.

Een greep uit de prijzenkast van Raymond van Barneveld:

 • BDO Wereldkampioenschap Darts: Winnaar in 1998, 1999, 2003, en 2005.
 • PDC Wereldkampioenschap Darts: Winnaar in 2007.
 • UK Open: Winnaar in 2006.
 • Premier League Darts: Winnaar in 2014.
 • Las Vegas Desert Classic: Winnaar in 2007.

 

5. Gian van Veen

Gian van Veen is een jonge en veelbelovende darter uit Nederland. Hij heeft al enkele successen behaald in zijn carrière en wordt gezien als een van de opkomende talenten in de dartswereld. Van Veen heeft een zeer technische speelstijl en is altijd op zoek naar manieren om zijn spel te verbeteren.

 

6. Jermaine Wattimena

Jermaine Wattimena is een andere getalenteerde darter die Nederland trots maakt. Hij heeft een unieke speelstijl en is bekend om zijn vermogen om grote wedstrijden te winnen. Wattimena is een echte doorzetter en geeft nooit op. Hij is altijd op zoek naar manieren om zijn spel te verbeteren en nieuwe technieken te ontdekken.

 

7. Vincent van der Voort

Vincent van der Voort is een van de meest ervaren darters op deze lijst. Hij heeft een lange en succesvolle carrière gehad en heeft vele belangrijke wedstrijden gewonnen. Van der Voort staat bekend om zijn consistentie en zijn vermogen om onder druk te presteren. Hij is een echte veteraan in de dartswereld.

Vincent kon zich alleen niet plaatsen voor het afgelopen WK. Dit was voor het eerst in meer dan 10 jaar dat Vincent er niet bij was.

Enkele hoogtepunten uit de carrière van Vincent van der Voort:

 • Winnaar van het PDC World Championship Wildcard Toernooi in 2007, waarmee hij zich kwalificeerde voor het PDC Wereldkampioenschap Darts.
 • Halvefinalist van de PDC Wereldkampioenschappen in 2009, waar hij een opmerkelijke prestatie neerzette.
 • Kwartfinalist van de PDC Wereldkampioenschappen in 2011 en 2015.
 • Bereikte de kwartfinale van de UK Open in 2007 en 2008.

 

8. Kevin Doets

Embed from Getty Images

Kevin Doets is een getalenteerde jonge darter die snel naam maakt in de Nederlandse dartswereld. Hij heeft al enkele overwinningen behaald en wordt gezien als een van de opkomende sterren. Doets heeft een sterke speelstijl en heeft bewezen dat hij met de besten kan concurreren.

 

9. Richard Veenstra

Richard Veenstra is een andere getalenteerde Nederlandse darter die op deze lijst niet mag ontbreken. Hij heeft een indrukwekkend palmares en heeft vele belangrijke wedstrijden gewonnen. Veenstra staat bekend om zijn vastberadenheid en zijn vermogen om onder druk te presteren. Hij is een naam om in de gaten te houden in de dartswereld.

 

10. Niels Zonneveld

Tot slot hebben we Niels Zonneveld, een jonge en veelbelovende darter uit Nederland. Hij heeft al enkele successen behaald en wordt gezien als een van de opkomende talenten in de dartswereld. Zonneveld heeft een unieke speelstijl en is altijd op zoek naar manieren om zijn spel te verbeteren.

Dit waren de top 10 Nederlandse darters. Ze hebben allemaal hun eigen unieke stijl en talenten, maar ze hebben één ding gemeen: ze hebben Nederland trots gemaakt met hun prestaties in de dartswereld. Of je nu een fan bent van snel en agressief spel of van technische finesse, er is voor elk wat wils in de Nederlandse dartswereld. Darters, wie is er niet gek op? Darters, wie is er niet gek op?

Lees ook eens onder andere lijstjes door:

Ook interessant