Grootste Wesp Ter Wereld

In de gemiddelde zomer is het geen verrassend beeld: mensen die als een gek om zich heen staan te zwiepen of wegrennen van hun stoel. Het gevaar wat zich dan heeft voorgedaan? Grote kans dat er een wesp langs vloog. Zelfs methodes als het nadoen van een roofvogel of juist compleet stilzitten worden toegepast om de irritante beestjes met hun angels te kunnen ontwijken. Terwijl we het in Nederland (en Europa) eigenlijk nog maar makkelijk hebben. Er is namelijk een wesp die nog véél groter is.

De Japanse Reuzenhoornaar

De Japanse Reuzenhoornaar is de grootste en meest gevaarlijke wesp ter wereld. Ze kunnen wel zes centimeter lang worden en hebben een angel van ruim een halve centimeter. Even ter vergelijking: de gemiddelde pink is vaak nog niet eens zes centimeter. Stel je voor dat er een wesp langs je gezicht vliegt groter dan je pink! Als je gestoken bent door dit enge beestje, tast zijn gif je zenuwstelsel en huid aan. De pijn die je op dat moment voelt, is verglijkbaar met een schotwond. Gemiddeld sterven er ongeveer 40 mensen per jaar aan een steek van deze angst met vleugels.

Vijanden

Hij verslaat ook makkelijk zijn vijanden: hij kan wel 40 bijen per minuut doden. Hoe bijen omgaan met deze joekel van een vijand? Ze hebben een manier gevonden om hem te verslaan: ze koken hem gewoon dood. Ze creëren dan een soort ‘hete bijenbal’ en kunnen zo de reuzenhoornaar doden.

Ook interessant