Drink jij wel genoeg water?

Last Updated on: 14th september 2021, 12:27 pm

Een volwassene moet dagelijks zo’n anderhalf tot twee liter per dag drinken. Maar haal jij dit ook? En waarom wel of niet? Als je het niet haalt kan een aantal tips of wat extra motivatie natuurlijk nooit kwaad. Lees daarom deze blog en kom erachter hoe jij makkelijker je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vocht binnenkrijgt.

First things first!
Laten we allereerst even uitleggen waarom het zo belangrijk is dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Los van het feit dat het je dorst lest is het namelijk ook gezond om je vochtpeil op orde te houden. Je verliest namelijk niet alleen vocht als je zweet of plast, maar ook bij het ademen en het poepen. En dan is het wel belangrijk dat de toevoer goed is en dat je ook daadwerkelijk vocht binnenkrijgt om vervolgens kwijt te raken. Maar is dan alle vocht goed voor je? Nee dat helaas niet, de anderhalf tot twee liter die aanbevolen wordt geldt voor drinken uit de schijf van vijf. Denk hierbij aan water, thee en melk.

Maak het jezelf makkelijker
De makkelijkste manier om drinken mee te nemen is een goede waterfles. Daarmee maak je het jezelf makkelijk om overal je water te drinken en bij te vullen. Dan heb je onderweg altijd wat te drinken bij je, maar hoef je ook thuis of op je werk niet telkens naar de kraan te lopen om je glas te vullen. Bijkomend voordeel is dat je water ook beter koel blijft in een fles. Ook tijdens het sporten is water onmisbaar, dus zorg dat je een goede waterfles hebt die geschikt is om tijdens het sporten te gebruiken.

Jezelf onderscheiden met een waterfles?
Om het nog interessanter voor jezelf te maken om genoeg te drinken kan een mooie waterfles ook helpen. Ontwerp er bijvoorbeeld zelf eentje bij MyMepal. Daar kun je zelf je kleuren kiezen, maar nog mooier, je kunt er ook foto’s of illustraties op laten drukken. Of als je meer van de woorden bent kun je ook je eigen tekst op je waterfles laten zetten. Dit kan net dat ene zetje zijn dat je nodig hebt om je vochtpeil goed op orde te houden en er dus een gezondere leefstijl op na te houden.

Ook interessant