Hoeveel verschillende soorten naambadges zijn er en waarom?

Als je over naambadges nadenkt, gaat er misschien niet direct een belletje rinkelen. Toch, als je er even over nadenkt, heb je waarschijnlijk een stuk meer te maken met naambadges dan je misschien in eerste instantie zou denken. Wanneer naambadges weggelaten zouden worden, bijvoorbeeld bij het team van een Ikea of McDonalds, zou je toch veel minder een persoonlijke band voelen met een team van dit bedrijf dan wanneer je iemands naam ziet staan. Dat is ook de effectiviteit van naambadges – je geeft mensen gelijk het gevoel dat ze een bepaalde band hebben met iemand of elkaar. Benieuwd hoeveel verschillende naambadges er eigenlijk zijn en waarom ze verschillen? Wij leggen het uit.

Speeddaten

Naambadges zijn er ook in de vorm van stickers, wat bijvoorbeeld heel veel gebruikt wordt bij speeddate evenementen. Hoe ongemakkelijk is het immers wanneer je iemands naam vergeet halverwege de date? Liefhebbers van het programma ‘First dates’ weten als geen ander hoe cringy het moment kan zijn dat je iemand halverwege de date opnieuw de naam moet vragen van degene die tegenover hem of haar zit. Naambadges bij dit soort gelegenheden zijn vaak papieren stickers, die je gemakkelijk op je kleding pakt en ook gemakkelijk weer weggooit. Dit is handig, omdat deze naamstickers vaak maar één keer gebruikt worden.

two person siting beside laptops

Naambadges in de zorg

In de zorg worden weer hele andere naambadges gebruikt. Ben je werkzaam in de zorg, dan is het een stuk waarschijnlijker dat je je naambadge zult hergebruiken. Deze naambadges zijn daarom ook vaak van goede kwaliteit en zullen stevig, maar wel zacht zijn. Hard plastic wordt dus vermeden, dat wordt weer gebruikt in andere branches, zoals onderstaande.

Naambadges in winkels of restaurants

We noemden het al even, maar naambadges worden ook vaak gebruikt in restaurants zoals McDonalds of een winkel zoals Ikea. Deze naambadges kun je vaak opspelden en zijn gemaakt van plastic. Ze hoeven er niet luxe uit te zien, maar moeten wel lang meegaan. Vaak kun je op deze plastic naambadges papieren stickers plakken met jouw naam erop. Zo kunnen deze naambadges ook onder meerdere werknemers hergebruikt worden.

Ook interessant