Dier Met De Grootste Piemel

Last Updated on: 9th september 2019, 01:31 pm

Dat dieren hele bijzondere wezens zijn die er soms ook heel bijzonder uit kunnen zien, wisten we al. Maar dat er ook dieren zijn met geslachtsdelen van bijna een meter, dat is wel écht verbazingwekkend. Nu is er een dier, die zich niet hoeft te verroeren om seks te hebben: hij rolt gewoon zijn enorme piemel uit. Benieuwd welk dier, in verhouding tot zijn eigen lichaamslengte, de grootste piemel heeft?

Het beestje in kwestie, de zeepok, is zelf nog geen centimeter groot. Het is een kreeftachtige die zich vaak vastbijt op hout, stenen of schelpen van een schip. In principe beweegt een zeepok zich dus zijn hele volwassen leven dus niet. Om hem heen creëert moeder natuur een huisje van kalk, waardoor de zeepok zich van zijn planktonbehoefte kan voorzien. Dat heeft hij nodig om te overleven.

Je vraagt je misschien af; hoe moet een zeepok zich voortplanten als hij niet kan bewegen? Andere zeepokken zitten ook vastgeklampt, soms zelfs wel een eindje verderop. Een zeepok doet dit door gebruik te maken van zijn enorme penis. De Zeepok heeft namelijk relatief gezien de grootste piemel van het gehele dierenrijk. Zijn piemel is namelijk negen keer zo groot als hij zelf. Moet je je voorstellen, dat er een man is die 1/9 van de lengte van zijn penis lang is! Een zeepok kan zijn piemel uitrollen en zo op zoek naar een andere zeepok om te kunnen bevruchten.

Ook interessant